Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Фінансове право, 30 січня 2021, питання №37234

Возможно ли уменьшить сумму кредита у коллекторов?

Здравствуйте. Подскажите, я брала кредит в монейвео года 3 назад, взяла 3500грн. Потом его передали коллекторам.. и сейчас там сумма где-то 100.000грн. Если обратиться к адвокату, возможно ли частичное уменьшение суммы долга? Примерно на сколько возможно уменьшение?

Відповіді юристів (2)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Добрий день.

    В даному випадку потрібно двитися умови самого договору. Однак, варто звернутися до кредитора з вимогою не нараховувати штрафні санкції у зв'язку з дією на території України карантину та послатися на відповідні норми.

    Ця заява буде доказ того, що вживали заходи для реструктиризації боргу, встановлення кредитних канікул тощо. У разі пред'явлення до Вас позову це буде Вам як доказ.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Крижановська Єлізавета Сергіївна
    Крижановська Єлізавета Сергіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Херсон, 19 років досвіду

    Доброго дня! Для надання консультації у Вашому випадку необхідно дивитись Ваш договір та враховувати дату останнього платежу та т.інше. Крім того якщо Ви ставите питання про зменшення боргу ви ймовірно вже отримали пропозицію від колекторів про зменшення суми боргу. У разі якщо вам пропонують зменшити борг не забувайте про податкові зобовязання, оскільки колектори не озвучують цю інформацію. В даному випадку наданої Вами інформації для надання однозначної консультації замало.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України