Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 01 лютого 2021, питання №37344

Право власноті на квартиру

Трикімнатна кооперативна квартира 75 кв.м. належала дружині. Після її смерті в 2005 році нотаріально оформлена спадщина на чоловіка і двох дорослих дітей. Всі троє мешкають в квартирі і ведуть спільне господарство. Після приватизації власником візнаний чоловік. З 2018 року приходять платіжки на сплату податку за надлишки нерухомості більше 60 кв.м. Підскажіть, будь ласка, як оформити власність кожного з трьох спадкоємців, що дозволить уникнути оподаткування на законній підставі.

Відповіді юристів (1)

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    У Вас у каждого есть свидетельство о праве на наследство я правильно понимаю. И если 3 людей вступали в наследство в равных долях, то 75 поделить на 3 никак не может быть излишек т.к. владельцев квартиры 3 человека, а не один. Скорей всего на отца просто оформили лицевой счет по уплате коммунальных услуг. Подайте заявление в налоговую с просьбой отменить налоговое уведомление-решение об уплате налога и приложите копии документов на квартиру всех 3 владельцев.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України