Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 24 травня 2021, питання №42754

Атестація педагогічних працівників

Доброго дня.
Я 11 років працювала у методичному центрі на посаді методиста. У 2020 році Центр ліквідували, а усіх працівників скоротили.
У жовтні 2020 влаштувалася на посаду "соціального педагога" у школі (маю відповідну освіту та спеціальність соціального педагога та практичного психолога у закладах освіти).
Відповідно до абз. третього п.3.27. Положення про атестацію педагогічних працівників, у 2020/2021 н.р. за мною, на посаді соціального педагога, збережено кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії" .
Але, питання: "зберігається до наступної атестації" чи можуть у закладі мені понизити категорію до "спеціаліста", аргументуючи це тим, що методист і соціальний педагог - різні посади і у мене мало стажу роботи на посаді соціального педагога (фактично з жовтня 2020 і до моменту атестації)?

Коли мені потрібно проходити чергову атестацію у закладі освіти?
Остання атестація була у 2015 році: комісією ІІІ рівня встановлено категорію "спеціаліст вищої категорії".
З грудня 2015 по грудень 2018 перебувала у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років (п. 3.19 Положення - "час не враховується при визначенні строку чергової атестації").
З жовтня 2020 обіймаю посаду соціального педагога. Планувала пройти атестацію у 2022/2023 навчальному році на відповідність посаді та раніше присвоєній кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України