Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 26 травня 2021, питання №42857 150₴

Пересчитать пенсию чернобыльская с 1995 года

Запросить документы и провести независимый перерасчёт пенсии врачу кожвен. Получает пенсию с 1995 года Чернобыльскую, прекратила работу в 2020 году.
Стаж под 90 лет. Есть сомнения в правильности насчитанной пенсии.
Оплата 1000 грн + %от результата. Нужно полное сопровождение.

Відповіді юристів (3)

    Гончаренко Константин
    33.3%
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Зробити перерахунок пенсійних виплат можливо за таких умов: якщо ви продовжуєте працювати, перерахунок буде кожні 2 роки або якщо додати в управління Пенсійного фонду України додаткові документи про стаж, заробітну плату, які не були враховані під час призначення пенсії.

    Також розмір пенсії підлягає індексації. Так, індексація пенсій відбувається за окремим рішенням Кабінету міністрів України. З 1 березня 2021 року в Україні була проведена планова індексація пенсій, яка складає 11%. Згідно офіційним даним Кабінету міністрів України індексацію планують проводити щорічно 1 березня.

    Враховуючи , що Ваша пенсія має спеціальний статус, Вам необхідно звернутися з заявою до ПФУ аби призначили повторний перерахунок. можливо спеціалісти не врахували всі періоди включені до стажу трудової діяльності.

    Заяви до Пенсіного фонду України треба подавати із врахуванням вимог Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (пункт 4.1 розділу IV). де наведено зразок заяви. яку я Вам наведу. Тому раджу звернутись до Управління Пенсійного Фонду у Вашому районі і вони повинні допомогти з оформленням такої заяви.

    Пенсійний фонд України

    ___

    (область, місто)

    Управління Пенсійного фонду України

    в ___

    ___

    (найменування територіального органу Пенсійного фонду України)

    ЗАЯВА про призначення/перерахунок пенсії

    Гр. ___

    (прізвище, ім’я, по батькові)

    Дата народження ___ Тел. ___

    Місце проживання (реєстрації)

    Паспорт:

    серія

    (за наявності)

    номер

    унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності)

    ким виданий

    дата видачі

    Реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) ___

    Прошу пенсію: призначити, перерахувати, поновити, перевести з одного виду на інший (непотрібне закреслити)

    Вид пенсії

    Кількість утриманців

    Пенсія на іншій підставі, державна допомога, виплата на дитину, страхові виплати

    не призначалась / призначалась

    ___

    (підпис особи)

    На сьогодні

    працюю / не працюю/ зареєстрований як фізична особа - підприємець / самозайнята особа

    ___

    (підпис особи)

    Визнаний особою з інвалідністю ___ групи, підгрупи ___

    з ___

    по ___

    (зазначається у разі встановлення інвалідності)

    ___

    (підпис особи)

    (непотрібне закреслити)

    Пенсію прошу виплачувати:

    Поштою

    № рахунку ___

    в ___

    При призначенні пенсії прошу виключити з підрахунку заробітної плати період з ___ до ___ або провести це автоматизованим способом (непотрібне закреслити).

    Мені відомо, що відповідно до чинного законодавства громадянин, який має право на різні види пенсій, може отримувати лише одну за його вибором. Про прийняття на роботу, звільнення з роботи, зміни в складі сім’ї, зміну місця проживання, виїзд за кордон на постійне місце проживання та інші обставини, що можуть вплинути на моє пенсійне забезпечення, зобов’язуюсь своєчасно повідомити органи, що призначають та виплачують пенсію.

    Я даю згоду на отримання від органів Пенсійного фонду України SMS-повідомлень з інформацією, що стосується мене, на номер мого мобільного телефону:

    +

    3

    8

    0

    Я даю згоду на отримання від органів Пенсійного фонду України інформації, що стосується мене, на адресу моєї електронної пошти ___

    «___» ___ 20___ року Підпис заявника ___

    Паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності) і подані документи звірено.

    М. П. Спеціаліст ___

    Начальник відділу

    обслуговування громадян ___

    Аркуш 2

    Розписка-повідомлення

    Заява та документи

    гр. ___

    (прізвище, ім’я, по батькові)

    прийнято «___» ___ 20___ року і зареєстровано за № ___

    Перелік документів, доданих до заяви:

    № з/п

    Назва документа

    Кількість

    Номер документа

    1

    Трудова книжка

    2

    Довідка про заробітну плату

    3

    Документи про стаж

    ...

    Перелік документів, яких недостатньо для призначення пенсії:

    Назва документа

    Строк подання (дата)

    Дата подання документа

    Підписи

    заявника

    спеціаліста

    Спеціаліст ___

    (підпис)

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Александр Клієнт 2 роки тому

    Тут вопрос в том, чтобы собрать все документы и определиться какую пенсию может получать человек, и потом, если этот расчёт покажет сумму большую чем имеем, обратиться в пенсионный фонд за перерасчётом. Так как никто из нас не знает всех тонкостей расчёта и всех законов постановлений распоряжений мы ищем специалиста знакомого со всей этой кухней. Сообщите пожалуйста если Вы или Ваши партнеры могут за это взяться.

    Савченко Олександр
    66.7%
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго вечора, Олександре!

    Розмір пенсії залежить від тривалості підтвердженого особою страхового (трудового) стажу на момент звернення за призначенням (перерахунком) пенсії та величини одержуваного заробітку (доходу), на які нараховувався єдиний внесок (раніше збір на пенсійне страхування).

    Відомості про порядок обчислення страхового стажу та заробітку, які взяті за основу для визначення розміру пенсії, а також розміру пенсії, можна отримати із витягу з розпорядження про призначення (перерахунок) пенсії. Саме з нього можна дізнатися, чи всі періоди стажу враховано для обчислення пенсії. Зокрема, якщо до пенсійної справи внесено всі дані про стаж (на підставі трудової книжки, уточнюючих довідок про стаж, документів про навчання, службу та інші періоди роботи (діяльності)), то стаж для обчислення пенсії має бути врахований у повній мірі. Зокрема, у розпорядженні про призначення (перерахунок) пенсії зазначається тривалість страхового стажу (наприклад, 37 років, 4 місяці 28 днів) і коефіцієнт стажу, який застосовано для обчислення пенсії (відповідно 0,37333).

    Те ж стосується і заробітної плати. Необхідно проаналізувати, чи всі необхідні місяці заробітку враховані для обчислення пенсії та чи відповідають дані про заробіток, враховані для обчислення пенсії, даним, зазначеним у довідці про заробіток. Більше зазначені застереження стосуються заробітку за будь-які 60 календарних місяців до 30 червня 2000 р. Заробіток, починаючи з 1 липня 2000 р., який враховується на підставі даних із системи персоніфікованого обліку, який ведеться Пенсійним фондом України, буде враховуватися для обчислення пенсії в розмірі, на який нараховано єдиний внесок (збір на пенсійне страхування). У розпорядженні про призначення (перерахунок) пенсії будуть відображені дані про величину коефіцієнта заробітної плати та показник середньої заробітної плати в Україні, застосовані для обчислення пенсії. Тут же відображатиметься інформація про оптимізацію заробітку, тобто вилучення із періоду, за який враховується заробітна плата (дохід), невигідного періоду до 60 календарних місяці страхового стажу підряд, але не більше ніж 10 % тривалості страхового стажу, обчисленого в одинарному розмірі.

    Отже, для того щоб отримати всю інформацію про порядок обчислення страхового стажу та заробітку, які взяті за основу при визначенні розміру пенсії, потрібно звернутися до Пенсійного фонду за випискою з розпорядження про призначення (перерахунок) пенсії. Це можна зробити і в електронному вигляді, якщо ви зареєстровані на сайті Пенсійного фонду.

    Всього доброго!

    Щасти Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України