Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 25 вересня 2021, питання №49459

Осбб хочет отрезать свет в моей квартире !

Здравствуйте у меня проблема с управляющей дома ОСББ!
Она решила перевести весь дом на електро отопление! Требую 15 000 грн за ремонтные работы замены новой проводки и 15000 замену панелей в квартире! Финансовой возможности нет!!! Мне угрожают что отрежут свет и батареи!!! В доме не все согласны!!! Разрешение от мера города она получила письменно! Но когда мы звонили на горячую линию сказали без 75% согласных разрешения не будет!!! Имеет ли право управляющая ОСББ ОТРЕЗАТЬ МНЕ СВЕТ БЕЗ МОГО СОГЛАСИЯ? И какие права она имеет?и что я могу сделать чтоб мне не отрезали электропроводку?

Прикрепляю разрешение мера! Стоит только печать подписей нету! Можно ли считать действительным

Відповіді юристів (1)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Добрый день. Уважаемая Ольга во-первых отключить свет Вам может только электросеть, и то для этого есть определенная процедура. Разрешение, которое вы прикрепили не действительное без подписей ответственных лиц, это два, и третьих по поводу отказа от системы центрального отопления:

    17 вересня, набув чинності наказ Мінрегіону від 26.07.2019 № 169, яким затверджено Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води.

    Можливість відмовитися від централізованого опалення і гарячого водопостачання передбачена Законом про ж/к послуги, який введено в дію з 1 травня 2019 року. Правилами надання послуг з постачання теплової енергії (постанова Кабміну від 21 серпня 2019 № 830) встановлено, що відключення споживачів від систем централізованого опалення (теплопостачання) здійснюється за рішенням співвласників багатоквартирного будинку. Рішенням зборів співвласників багатоквартирного будинку визначається система подальшого забезпечення такого будинку теплопостачанням з дотриманням вимог законодавства про охорону природного середовища.

    При цьому у багатоквартирних будинках, в яких на день набуття чинності Закону про ж/к послуги (10 грудня 2017 року) не менше половини квартир і нежитлових приміщень відокремлена від цих мереж, власники квартир і приміщень, приєднаних до таких мереж, не зобов'язані, але мають право відключити свою квартиру та облаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення або гарячого водопостачання). Примусове відключення не допускається.

    Питання відносно відключення споживачів від мереж розглядатиме постійно діюча комісія на місцях.

    Рішення про відключення прийматиме орган місцевого самоврядування за письмовою заявою власника (співвласників) будівлі або житлового будинку, з урахуванням рішення комісії, яка засідатиме не рідше за один раз в місяць.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України