Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 01 грудня 2021, питання №52464

Выплата премии, оздоровительных.

Здравствуйте. Я работаю в школе уборщицей. Нам который год не выплачивают оздоровительные и премиальные. Положено ли нам такие выплаты по закону? Нам говорят что уборщицы не входят в 57 статью трудового кодекса. Можете подробно розьяснить пожалуйста этот вопрос? И куда нам можно обратиться для того чтобы их выплатили?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго ранку!

    Дійсно, право отримати матеріальну допомогу на оздоровлення мають не всі. Її виплату працівникам бюджетної сфери регламентовано законами України, постановами Уряду, галузевими наказами.Також це питання визначається у положенні про надання матеріальної допомоги, що є додатком до колективного договору.

    Коло осіб, яким передбачена виплата матеріальної допомоги на оздоровлення:

    – робітники бюджетних закладів та установ освіти, не прирівнені до педагогічних та науково-педагогічних — пп. 5 п. 4 Наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 № 557.

    Взагалі, Ви на перший погляд маєте право на матеріальну допомогу, однак потрібно детально аналізувати внутрішні локальні акти, наприклад колективний договір школи.

    Щодо преміальних, то вони виплачуються за рішенням керівника, і в разі наявності відповідного фонду. Тому з цим справа трішки інша.

    А от із матеріальною допомогою потрібно розбиратись!

    Якщо у вас бухгалтерія в школі своя, зверніться письмово із заявою на ім'я директора з вимогою роз'яснити ситуації щодо виплати матеріальної допомоги на оздоровлення. Якщо бухгалтерія централізована, тобто відділу освіти, зверніться з такою ж заявою на ім'я начальник відділу освіти.

    Звертайтесь, якщо потрібна допомога!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України