Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Банківська право, 10 грудня 2021, питання №52925

Разъеснить момент по Відступлення права вимоги.

Доброе утро подскажите пожалуйста что означает Відступлення права вимоги к чему готовиться, если кредит не брался а взяли на мое имя а сообщения такие шлют мне что в этом случае делать?

Відповіді юристів (4)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    что означает Відступлення права вимоги к чему готовиться, если кредит не брался а взяли на мое имя а сообщения такие шлют мне что в этом случае делать?

    Если кредит не брали - просто игнорируйте, или посылайте. Если кредит взяли на Ваше имя мошенники - обращайтесь в полицию.

    Ирина Клієнт 2 роки тому

    Какая вероятность если игнорировать то что ничего не будет в последствии?

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Какая вероятность если игнорировать то что ничего не будет в последствии?

    Если кредит реально на Вас взят, а не то, что с Вас требуют уплатить чужой кредит, где Вы якобы выступаете поручителем, то закончится это взысканием с Вас кредита через исполнительную надпись нотариуса или через суд.

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Відступлення права вимоги означає, що кредит, який був оформлений в банку або іншій фінансовій установі перепродається іншій юридичній особі, як правило також фінансова установа, яка в подальшому буде вимагати від Вас погашення цього кредиту або перепродасть кредит далі.

    Якщо з дати погашення кредиту по договору пройшло більше трьох років і цей строк не був збільшений договором, стягнути кредит через суд не зможуть (за певних виключень). Так само законно не зможуть стягнути через виконавчий напис нотаріуса. Але на практиці, у кожної фінансової установи (колекторів) є свої "чорні" нотаріуси, які вчиняють виконавчі написи незаконно з надією на те, що боржник не буде оскаржувати його в суді, особливо, якщо сума кредиту невелика. Але в суді майже всі такі виконавчі написи визнаються такими, що не підлягають виконанню.

    Якщо не плануєте ігнорувати питання, то Вам необхідно встановити, що за кредит, на яку суму, де брався і коли. Після отримання такої інформації можна щось робити далі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України