Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

10 січня 2022, питання №54196

ДТП, пасажири були не пристебнуті, як доказати?

Трапилася ДТП, із-за погодних умов, пасажири потерпілої машини були не пристебнуті на задньому сидінні, попросили госпіталізації до приїзду поліції, де і як можна зробити експертизу по паскам безпеки, що можна було уникнути травм для суду, що внаслідок не пристібнутості паска вони отримали травми середньої тяжкості, від госпіталізації після обстеження відмовились, написали без претензій, на рентгені нічого не знайшли від томографії відмовились, але звернулися в лікарню в іншому місті через 2-3 дні. Поліція не зафіксувала факт, що паски були не пристебнуті

Відповіді юристів (1)

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 2 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня, Романе!

    Такі обставини фіксуються в протоколі огляду місця події або в поясненнях учасників події ( хоча це не є процесуальним документом в розумінні діючого КПК України).

    Які питання Ви бажаєте поставити експерту щодо пасків безпеки? Зараз експертизу проводить безліч установ, в тому числі приватних - подивіться в мережі та зателефонуйте, більшість з них первинну консультацію надають безкоштовно.

    Проте слід чітко усвідомлювати - той факт, що пасажири не були пристебнуті, якщо вони проти цього заперечують довести досить складно. Крім того, потрібно об'єктивно оцінювати механізм ДТП (які порушення ПДД було допущено обома водіями, дії якого саме водія були в причинно-наслідковому зв'язку з подією).

    Якщо травми з'явилися через кілька днів - слід ставити питання щодо обставин та часу отримання таких травм, проте фіксування травм не в день події це поширене явище.

    Успіхів Вам.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України