Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 17 лютого 2022, питання №56239 1000₴

Возможность получения ВНЖ. (Словакия) лицом,.находящимся под опекой

Возможно ли воссоединение оппекуна и опекаемого(75лет,дееспособность ограничена,психических расстройств нет,приходится тетей опекуну).У опекуна ВНЖ,Словакия.

Відповіді юристів (8)

    Савченко Олександр
    20%
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрый день, Ирина!

    1) Советую обратиться в Посольство Словацкой Республики в Украине (https://mfa.gov.ua/embassies/slovachina, https://www.mzv.sk/web/kyjev-ua).

    2) ВРЕМЕННЫЙ ВНЖ - ВОССОЕДИНЕНИЕ СЕМЬИ

    Можно получить на срок действующего вида на жительство лица, членом семьи которого является заявитель, на срок не более 5 лет.

    Временный вид на жительство с целью воссоединения семьи может быть выдан заявителю, если он является:

    ▪ членом семьи лица, имеющего постоянный или временный вид на жительство в Словакии,

    ▪ несовершеннолетним родственником беженца по прямой восходящей линии, или

    ▪ зависимым лицом в соответствии с международным договором.

    Членом семьи является:

    ▪ супруг / супруга старше 18 лет;

    ▪ несовершеннолетний ребенок, не состоящий в браке, лица, имеющего ВНЖ, и/или её/его супруг(а/и);

    ▪ совершеннолетний ребенок-иждивенец старше 18 лет, не состоящий в браке, лица, имеющего ВНЖ, или её/его супруг(а/и), который не в состоянии позаботиться о себе из-за длительного неблагоприятного состояния здоровья;

    ▪ родитель лица, имеющего ВНЖ, или её/его супруг(а/и) , который зависит от их ухода и не получает необходимой семейной поддержки в стране происхождения.

    Лицо, имеющее временный ВНЖ с целью воссоединения семьи, имеет право:

    ▪ осуществлять предпринимательскую деятельность,

    ▪ трудоустроиться при наличии действующего разрешения на работу на срок до 12 месяцев со дня получения временного ВНЖ,

    ▪ трудоустроиться без необходимости получения дополнительных разрешений после истечения 12 месяцев со дня получения временного ВНЖ,

    ▪ учиться.

    Заявление необходимо подать лично на официальном бланке на словацком языке. Заявление от имени несовершеннолетнего ребенка подает законный представитель (т. е. родитель). Если иностранный гражданин (заявитель) является лицом, прикованным к постели, заявление от его имени может подать лицо, с которым заявитель запрашивает воссоединение семьи.

    К заявлению необходимо приложить все следующие документы, в противном случае оно не будет принято:

    1. действующий загранпаспорт;

    2. две цветные фотографии (3×3,5 cм);

    3. документ, выданный органом ЗАГСа. Несовершеннолетнему, не состоящему в браке ребенку, ребенку-иждивенцу, родителю, находящемуся на иждивении, или зависимому лицу необходимо также подать документ, подтверждающий данные факты, например, свидетельство о рождении, нотариально заверенная справка (čestné vyhlásenie), подтверждение от врача;

    4. согласие второго родителя несовершеннолетнего, не состоящего в браке ребенка, под опекой которого ребёнок не находится, но который имеет право на встречи с ним;

    5. справка об отсутствии судимости в стране, гражданином которой является заявитель, и в странах, в которых он проживал за последние 3 года более 90 дней в течение 6 месяцев подряд (не требуется в случае смены типа/цели ВНЖ и ребенку до 14-ти лет);

    6. подтверждение об обеспечении жильем в Словакии на срок не менее 6 месяцев, или на весь период проживания, если ВНЖ запрашивается на более краткий срок:

    ▪ нотариально заверенная справка (čestné vyhlásenie) заявителя о владении недвижимостью, или

    ▪ нотариально заверенный договор о найме (в котором заявитель указан в качестве арендатора / одного из арендаторов, подписи как арендодателя, так и арендатора должны быть нотариально заверены), или

    ▪ нотариально заверенная справка владельца недвижимости о предоставлении жилья (подписи всех собственников должны быть нотариально заверены), или

    ▪ подтверждение от объекта для размещения (например, общежития или гостиницы) о предоставлении жилья; →

    7. документ о финансовом обеспечении в размере прожиточного минимума на каждый месяц проживания (до 30.06.2022 размер прожиточного минимума составляет 218,06 евро в месяц); если пребывание превышает 1 год - в 12-кратном размере прожиточного минимума, (т. е. 2 616,72 евро); для несовершеннолетнего ребенка финансовое обеспечение подтверждается в половинном размере. Наличие финансовых средств на проживание подтверждается нотариально заверенной справкой от лица, имеющего временный или постоянный ВНЖ (спонсора), воссоединение с которым запрашивает заявитель, о предоставлении финансового и материального обеспечения заявителю в течение его / её пребывания в Словакии, вместе с:

    ▪ трудовым договором;

    ▪ подтверждением от работодателя о размере заработной платы спонсора; или

    ▪ подтверждением остатка на банковском счете на имя спонсора;

    8. административный сбор в размере 132,50 евро (в случае подачи заявления в отделении миграционной полиции) / 135 евро (в случае подачи заявления в дипломатическом представительстве Словакии за границей), не распространяется на лица, не достигших 18 лет; 9. административный сбор в размере 4,50 евро (за выдачу карты ВНЖ).

    Заявление можно подать:

    ▪ в дипломатическом представительстве Словакии, аккредитованном для страны, гражданином которой является иностранец;

    ▪ в дипломатическом представительстве Словакии, аккредитованном для страны проживания иностранца;

    ▪ в отделении миграционной полиции по месту жительства иностранца, если он находится в Словакии на основании действующего ВНЖ, выданного в Словакии или в другом государстве-члене ЕС, разрешения на допустимое проживание, выданной национальной визы, если ему не требуется виза для въезда в Шенгенскую зону, или свидетельства словака, проживающего за границей. При подаче заявления в дипломатическом представительстве заявитель должен пройти личное собеседование с целью предварительного рассмотрения заявки.

    Обратите внимание:

    ▪ На момент подачи заявления документы не должны быть старше 90 дней.

    ▪ Все документы, выданные за границей, должны быть официально заверены (апостилем / консульской легализацией) и официально переведены на словацкий язык судебным переводчиком, занесённым в Реестр экспертов и переводчиков Министерства Юстиции Словакии официальный перевод.

    ▪ Подписи в справках, письменных доверенностях, договорах о найме должны быть нотариально заверены.

    ▪ Копии документов должны быть нотариально заверены.

    ▪ Не рекомендуется подавать оригиналы документов в миграционную полицию/дипломатическое представительство СР, поскольку миграционная полиция не возвращает документы. Советуем сделать копии важных документов (таких как договор о найме), нотариально заверить их и подать в миграционную полицию/дипломатическое представительство.

    ▪ В отделении миграционной полиции административные сборы оплачиваются посредством фискальных марок (eKolok), которые можно купить на месте в автоматах самообслуживания, или на почте. →

    ▪ В дипломатических представительствах Словакии административные сборы оплачиваются наличными или банковским переводом (рекомендуется уточнить способ оплаты в соответствующем дипломатическом представительстве СР).

    ▪ Срок рассмотрения заявки составляет 90 дней со дня подачи полного пакета документов.

    ▪ Подача заявления о выдаче временного ВНЖ не дает права заявителю находиться в Словакии. До выдачи временного ВНЖ иностранный гражданин может находиться в Словакии только в течение срока действия визы, другого ВНЖ или в рамках безвизового режима.

    Если будет нужна помощь, обращайтесь через кнопку "Звернутися" (при обращении указывайте свою е-почту).

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Гуща Юрій Миколайович
    8%
    Гуща Юрій Миколайович 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 10 років досвіду

    Добрый день! Опека установлена в установленном порядке: органом опеки или судом?

    п. 4.3 Правилами опеки и попечительства предусмотрено, что как правило опекун,попечитель должен проживать с подопечным. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0387-99#o12). В случае назначения Вас попечителем, в установленном порядке проблем с переездом, воссоединением не должно быть. Еще рекомендую обратиться в орган опеки и попечительства по месту установления опеки. Будут вопросы-обращайтесь.

    Костромина Виктория
    5%
    Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Посольство Словаччини в Києві Адрес: 01901, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 34 Тел. (044) 272-03-10; (044) 272-13-10Тел./Факс: (044) 272-32-71E-mail: emb.kiev@mzv.skВеб-сайт: www.mzv.sk/kyjev

    этот вопрос лучше обсудить в посольстве или с миграционным адвокатом специализирующимся на Словакии - это узкопрофильный специалист - сомневаюсь что Вы такого найдете на этом сайте

    а так для общего понятия - ознакомьтесь - https://www.mic.iom.sk/ru/pr-ziv-ni/vr-m-nn-pr-ziv...

    Гончаренко Константин
    20%
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    необхідно дотримуватись деяких правил. Річ про:

    законослухняність;

    відсутність громадянства іншої країни;(або подання письмового зобов'язання про відмову від нього в майбутньому)

    5 років проживання в Україні без виїзду;

    отримання дозволу на імміграцію;

    знання мови.

    Також особа має повністю себе забезпечувати в матеріальному плані (тобто, мати законну роботу).

    Але є певні виключення, адже деякі особи можуть отримати громадянство за спрощеною системою. Річ про корінних мешканців країни, дітях українців та тих, що народились тут. Також у перелік входять люди з громадянством, котрі його втратили та недієздатні особи з місцевими опікунами.

    підстави набуття громадянства України

    Документи для отримання громадянства

    Збір потрібних документів — це перший крок до набуття громадянства України. Вам потрібно пред’явити:

    Паспорт.

    Посвідку на постійне проживання.

    Квитанцію про сплату податків.

    3 фото формату 3,5х4,5.

    Також по переліку включаються документи про те, що:

    особа 5 (з громадянством іншої країни) або 3 (без громадянства) роки жила в Україні;

    відсутнє громадянство. Також це може бути заява про зобов’язання відмовитись від нього;

    людина має дозвіл на імміграцію та посвідку на постійне проживання;

    ви володієте державною мовою;

    ви маєте особливі права для того, щоб стати громадянином; (свідоцтво про шлюб у Вашому випадку )

    у особи є робота;

    ви — людина з інвалідністю (якщо потрібно).

    Документи мають бути перекладені державною мовою. Також до повного пакета додається заява.

    Це — дуже відповідальний крок. Адже найменша помилка в оформленні може призвести до відмови. Усі дані потрібно ретельно перевірити декілька разів.

    Далі документація подається до найближчого відділу Державної Міграційної служби України. Максимальний термін розгляду — один рік. Але зазвичай представники відомства справляються за декілька місяців.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Пуха Наталія ТендерОк
    20%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    За заявою опікуна або органу опіки та піклування суд поновлює цивільну дієздатність фізичної особи, яка була визнана недієздатною, і припиняє опіку, якщо буде встановлено, що внаслідок видужання або значного поліпшення її психічного стану у неї поновилася здатність усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними (ч. 1 ст. 42 Цивільного кодексу України).

    Порядок поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, яка була визнана недієздатною, встановлюється Цивільним процесуальним кодексом України.

    У Словаччину можуть в’їжджати лише ті громадяни третіх країн, яким надано право на проживання на території Словацької Республіки або які мають національну візу, видану посольствами Словацької Республіки за кордоном.

    В'їзд на територію держави також дозволений для громадян третіх країн, які є близькими родичами особи, яка має право на постійне або тимчасове місце проживання в Словацькій Республіці, або громадянина Словацької Республіки (дружини, неповнолітньої дитини цих осіб, батьків неповнолітньої дитини). Після в’їзду на територію Словацької Республіки усі громадяни зобов’язані дотримуватися визначених законодавством карантинних заходів. Вони також повинні зареєструватися на сайті http://korona.gov.sk/ehranica, пройти лабораторну діагностику COVID-19 не пізніше п’ятого дня ізоляції та повідомити про своє прибуття відповідному медичному працівникові.

    Громадяни третіх країн, які підпадають під один із загальних винятків, що зазначені в Указі Управління охорони здоров'я Словаччини (члени екіпажів, пілоти, водії, що здійснюють вантажні перевезення, бригади медичної служби тощо), можуть в'їжджати на територію Словацької Республіки без карантинних обмежень.

    Також дозволяється в'їзд громадян третіх країн з метою транзиту до однієї з держав-членів ЄС, де вони мають постійне або тимчасове місце проживання. Транзит через територію Словацької Республіки повинен відбуватися без зупинки, за винятком зупинки для необхідного заправлення палива, та не пізніше, ніж протягом восьми годин.

    В'їзд громадян країн-членів ЄС на територію Словацької Республіки через зовнішній кордон не обмежений, але щодо них також застосовуються карантинні заходи, зазначені в Указі Управління охорони здоров'я Словацької Республіки, або умови транзиту через територію країни.

    Успіхів

    Кирда Вячеслав Володимирович
    14%

    Здравствуйте, Ирина!

    ВНЖ в Словакии можно получить под такими предлогами.

    1. С целью предпринимательской деятельности-

    2. С целью Высшего образования.

    3. По воссоединению семьи.

    4. Спортивный ВНЖ в Словакии ( спортивная карьера в Словакии)

    К сожалению, эти основания для получения ВНЖ не совсем подходят.

    Также есть вариант ВНЖ для пенсионеров.

    В законодательстве Словакии предусмотрена возможность получения вида на жительство пенсионеру, что является отличной новостью для всех тех, кто задумывается о перевозе своих родителей. Самое время рассмотреть, что нужно для получения ВНЖ пенсионеру и почему Словакия является отличным вариантом для иммиграции.

    Инициатором ВНЖ в Словакии для пенсионера может выступать гражданин Словакии или лицо, которое имеет вид на жительство/постоянное место жительство в этом государстве. Данное лицо становится гарантом, в обязанности которого входит подтверждение трех факторов: возраст пенсионера должен составлять 60 или более лет, пенсионер должен требовать постороннего ухода, а также на родине у пенсионера должны отсутствовать близкие родственники, способные позаботиться о нем.

    Как известно, Словакия – полноценный член Европейского Союза и Шенгенского соглашения, что открывает доступ к путешествиям без ограничений.

    Какие документы необходимо предоставить?

    В первую очередь потребуется предоставление медицинского освидетельствования, подтверждающего, что у пенсионера имеются проблемы со здоровьем. Также понадобится ряд других документов. Речь идет об:

    • Анкете пенсионера, подтверждающей факт отсутствия у пожилого человека родственников на родине, способных ухаживать за ним.

    • Расписке гаранта, который будет помогать пенсионеру и ухаживать за ним.

    • Выписке с банковского счета. Гарант должен иметь как минимум 2600 евро на счету.

    • Страховке здоровья пенсионера. Для ее оформления нужно обратиться в словацкую страховую компанию.

    • Прописке в Словакии по тому же адресу, где живет гарант.

    • Справке о несудимости.

    Если гарант и пенсионер соответствуют вышеописанным условиям и подготовили необходимые документы, вероятность успешного оформления ВНЖ для пенсионера будет очень высокой.

    Это один из вариантов получения ВНЖ.

    НО

    для более предметной консультации все же советовал бы обратиться в Посольство Украины в Словакии (https://slovakia.mfa.gov.ua/

    Консульський підрозділ

    реквізити для консультацій:

    телефон: +421-259-202-816

    email: consul_sk@mfa.gov.ua

    Гаряча лінія, виключно у разі загрози життю чи загибелі громадян України,

    телефон: +421-259-202-813)

    Посольство обязано предоставить конкретную информацию, алгоритм действий.

    Удачи!

    Рибінцев Сергій Сергійович
    Рибінцев Сергій Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Добрый день, Ирина!

    Да, это возможно, по основаниям воссоединения семьи.

    Уточните, каким органом и на территории какой страны было установлено опекунство?

    Набирайте

    Адвокат Евгений Александрович
    13%
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день, Ірина!

    Вам треба звернутися Консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні:

    Отправить сообщение | Посольства в Украине (posolstva.org.ua)

    Посольство Словацької Республіки в Києві (mzv.sk)

    Перелік документів, необхідних при поданні заяви для отримання дозволу на тимчасове проживання з метою ВОЗЗ’ЄДНАННЯ СІМ'Ї відповідно до § 27 Закону № 404/2011 «Про проживання іноземців» (зі змінами).

    1. Анкета (заповнена словацькою мовою, читабельно друкованими літерами згідно офіційного зразка);

    2. Дві (2) нещодавно зроблені фотокартки розміром 3 x 3,5 cм;

    3. Дійсний закордонний паспорт;

    4. Документ, що підтверджує мету проживання, дійсний протягом 90 днів від дати його видачі:

    метричний документ (свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження) – термін дії може становити більше, ніж дев'яносто (90) днів; нотаріально засвідчена заява законного опікуна дитини про те, що дитина не одружена; копія документів про дозвіл на проживання батьків дитини або копія документу про дозвіл на проживання поручителя; копія рішення компетентного органу про встановлення опіки чи піклування над дитиною; медична довідка про довготривалий незадовільний стан здоров'я; документ, що підтверджує залежність (наприклад довідка про стан здоров'я громадянина/-ки третьої країни, в якій зазначено, що він/вона потребує обов'язкового піклування іншої особи, та нотаріально засвідчена заява про те, що в країні постійного проживання про дану особу немає кому з родичів піклуватися)

    + свідоцтво про смерть чоловіка/дружини або нотаріально посвідчена заява про те, що громадянин/-ка третьої країни не одружений/-а

    + копія документів про дозвіл на проживання його/-ії дітей.

    5. Документ, який підтверджує згоду, дійсний протягом 90 днів від дати його видачі:

    нотаріально посвідчена заява-згода, яка підтверджує, що, у разі, якщо йдеться про громадянина третьої країни, яким являється неодружена дитина молодша 18 років, з возз’єднанням погоджується також і той з батьків, якому/якій не було надано опіку чи піклування над даною дитиною, але який/яка має право зустрічі з цією дитиною.

    6. Документ, що підтверджує відсутність судимості, дійсний протягом 90 днів від дати оформлення:

    довідка про відсутність судимості на території країни, громадянином якої є іноземець; довідка про відсутність судимості на території країни, в якій громадянин третьої країни протягом останніх 3 років перебував більше, ніж 90 днів в період шестимісячного строку.

    7. Документ, що підтверджує фінансове забезпечення проживання, дійсний протягом 90 днів від дати його видачі:

    нотаріально засвідчена заява громадянина/-ки третьої країни, який/-ка має дозвіл на постійне або тимчасове проживання, з котрим/-ою оформляються документи для отримання дозволу на проживання з метою возз’єднання сім'ї, про те, що він/вона надасть заявнику/-ці фінансове та матеріальне забезпечення під час його/її перебування на території Словаччини, та один з нижченаведених документів:

    o трудовий договір та підтвердження від роботодавця про розмір заробітної плати;

    o підтвердження про залишок коштів на особистому рахунку, відкритому в банку на ім’я громадянина/-ки третьої країни, який/-ка має дозвіл на постійне або тимчасове проживання та з котрим/-ою оформляються документи для отримання дозволу на проживання з метою возз’єднання сім'ї.

    Примітка: Відповідно до § 32 п. 15 громадянин третьої країни повинен надати фінансове безпечення перебування в розмірі прожиткового мінімуму на кожен місяць перебування; якщо термін перебування перевищує один рік, то фінансове забезпечення надається в розмірі 12 прожиткових мінімумів на 1 особу на 1 рік. Для неповнолітніх громадян третіх країн фінансове забезпечення перебування надається у розмірі половини із суми.

    8. Документ, що підтверджує забезпечення житлом, дійсний протягом 90 днів від дати його видачі:

    нотаріально засвідчена заява іноземця про право власності на нерухомість; нотаріально засвідчений договір оренди з власником або користувачем нерухомості та документ, що підтверджує право на користування нерухомістю, якщо йдеться про договір оренди з користувачем нерухомості (напр., документ про надання квартири); підтвердження від закладу, який надає житло, про забезпечення житлом (наприклад: підтвердження із готелю чи гуртожитку)

    або

    нотаріально засвідчена заява фізичної або юридичної особи про надання житла громадянину/-ці третьої країни на території СР та документ, що підтверджує право на користування нерухомістю, якщо йдеться про заяву користувача майном.

    Примітка: Документ про забезпечення житлом повинен підтверджувати, що громадянин/-ка третьої країни має забезпечене проживання терміном не менше, ніж на шість місяців. Громадянин/-ка третьої країни повинен/-на надати підтвердження про забезпечення проживання за місцем проживання громадянина/-ки третьої країни, з яким/-ою бажає возз'єднати родину.

    9. Структурована біографія на словацькій мові (основні дані, адреса реєстрації/прописки та актуального місця проживання, якщо вона не відповідає реєстрації; освіта (назви школи/університету); хронологічно розписані місця роботи та посади, хобі, коротко про мотивацію подачі заяви на оформлення дозволу на проживання).

    10. Звичайні (незасвідчені нотаріально) копії всіх документів, що подаються (всього пакету документів).

    Існує 2 варіанти перекладу таких документів (свідоцтво про шлюб / народження / смерть, рішення суду, випис про запис батька зі слів матері, довідка про відсутність судимості з країни громадянства, диплом тощо) на словацьку мову словацьким судовим перекладачем:

    апостиль проставляється на оригіналі документу, виготовляється нотаріально засвідчена копія у словацького нотаріуса, а вже потім виконується переклад такої копії словацьким судовим перекладачем;апостиль проставляється на оригіналі документу, виготовляється нотаріально засвідчена копія в українського нотаріуса, печатка українського нотаріуса засвідчується апостилем і тільки потім виконується переклад такої копії словацьким судовим перекладачем.

    Перелік присяжних перекладачів

    Консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні (м.Київ) приймає заяви для отримання дозволу на тимчасове проживання від заявників з постійним місцем проживання в Україні (реєстрацією/пропискою) в усіх областях, окрім Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, які належать до консульського округу та підпадають під компетенцію Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді.

    Консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні (м.Київ) приймає заяви для отримання дозволу на тимчасове проживання згідно попередньої особистої реєстрації кожного робочого дня з 13:30 до 15:00 за номером телефону: +380 67 709-37-22 (цей телефонний номер є доступним виключно для особистого запису заявників).

    Іноземець, який не володіє словацькою мовою (усною та письмовою) або чеською мовою, повинен прийти на подачу документів для отримання дозволу на проживання у супроводі перекладача (може бути неофіційний перекладач).

    Рішення щодо отримання дозволу на тимчасове проживання приймається поліцією у справах іноземців Словацької Республіки (відповідним відділом, згідно місця реєстрації в СР).

    Згідно Закону «Про проживання іноземців», заявник повинен надати ПОВНИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ, в іншому разі у прийнятті заяви буде відмовлено.

    Всі документи, які подаються із заявою на тимчасове або постійне місце проживання в Словацькій Республіці, видані компетентними органами України чи іншої іноземної держави (окрім Словацької Республіки), повинні бути апостильовані та перекладені на словацьку мову словацьким присяжним перекладачем.

    Дозвіл на тимчасове проживання у Словаччині видається іноземцю з метою:

    • підприємницької діяльності (консульський збір - 240 євро);

    • працевлаштування (консульський збір - 170 євро);

    • возз’єднання сім’ї (консульський збір - 135 євро);

    • навчання (без сплати консульського збору);

    • діяльності за спеціальними програмами (консульський збір - 100 євро);

    • виконання службових обов’язків цивільними підрозділами збройних сил (консульський збір - 70 євро);

    • проживання громадянином третьої країни, який має статус словака, що проживає за кордоном (без сплати консульського збору);

    • постійного проживання (консульський збір – 170 євро);

    • синя картка (консульський збір - 170 євро).

    pdf.pngБЛАНК ЗАЯВИ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ДОЗВОЛУ НА ТИМЧАСОВЕ ПРОЖИВАННЯ У СЛОВАЦЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ (11-057) (pdf; 229.40 KB)

    До уваги:

    • заява заповнюється читабельно, написане заборонено перекреслювати чи виправляти;

    • ім҆я та прізвище заповнюються як в закордонному паспорті;

    • адреса має бути вказана повністю: індекс, область, місто, вулиця, номер будинку, номер квартири;

    • заявник зобов҆язаний знати, що написано в анкеті та які документи він подає;

    • заяву та документи потрібно підготовити до подачі документів заздалегіть, а не розкладати папери під час подачі на віконці;

    • зразки літер, які використовуються при заповнені анкети:

    A B C Č D Ď E F G H I J K L M N Ň O P R S Š T Ť U V Z Ž X Y W

    Іноземець, який не володіє словацькою мовою (усною та письмовою) або чеською мовою, повинен прийти на подачу документів для отримання дозволу на проживання у супроводі перекладача (може бути неофіційний перекладач).

    ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН

    Консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні (м.Київ) приймає заяви та документи в робочі дні у нижченаведений час.

    Консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні (м.Київ) не приймає заявників у вихідні та святкові дні Словацької Республіки.

    Часи роботи консульського відділу Посольства Словацької Республіки в Україні (м.Київ) :- робочі години: понеділок-п’ятниця 08:30 -17:00;- вихідні: субота, неділя та державні та релігійні свята Словацької Республіки.

    Засвідчення документів (завірення підпису, засвідчення копії), подання заяви для отримання дозволу на тимчасове проживання, отримання довідки про несудимість СР та подання заяви для отримання посвідчення словака, що проживає за кордоном здійснюється виключно шляхом попередньої особистої реєстрації, що проводиться за номерами телефону: +38 067-709-37-22, 044 279-77-44, 044 279-77-66, 044 279-77-88 кожну п'ятницю з 10:00 до 12:00 год.

    Посольство Словацької Республіки в Києвівул. Ярославів Вал, 34, Київ, УКРАЇНАLocation MapTel.:+380 442720310Fax:+380 442723271Email:emb.kiev@mzv.sk

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України