Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 01 квітня 2022, питання №60625

Уволили за прогулы хотя являюсь асистентом учителя в военное положение

Уволили за прогулы , как мне быть ? Хотя до этого перевели на дежурства ( изменились условия труда и в ночные но я боюсь под сиренами ехать на работу )и при последнем посещении выдали трудовую всем сотрудникам ,директор сказала пока можно не ходить , а потом позвонила и говорит уволняю за прогулы за 10 дней , тоесть 10 дней никто не звонил ничего а тут сразу акт и приказ , я отправила письмо с просьбой остранить на время военного положения , но им все равно, что мне делать , как запросить акт и приказ дистанционно ? Работают ли суды ? Как мне быть ?? Соглано статье 34 о трууде я обьяснила что работа остановлена по факту просила о простое , меня просто уволили я сама сирота на квартирном учете , на что жить не знаю у кого просить помощь, меня кинули просто

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    "директор сказала пока можно не ходить" - в якому статусі Ви перебували в цей час? У відпустці або простої? Вас ознайомлювали з наказами директора? Щодо зміни істотних умов праці, то відповідно до нового Закону їх теперь можуть змінювати без попередження за 2 місяці, але ознайомити із наказом все ж необхідно. Ви вказуєте про акт та наказ - акт відсутності на робочому місці та наказ про звільнення? Вас повинні були ознайомити принаймні з наказом про звільнення та вручити його копію, а також видати трудову.

    Доволі складно поки щось говорити, звільнення за прогул наразі не рекомендують застосовувати жодні органи державної влади (Мінекономіки, Держпраці), крім того я більш ніж впевнений, що після перемоги в суді таке звільнення можна бути визнати незаконним.

    Звертайтеся через кнопку "Звернутися", в мессенджері можна буде більше конкретно обговорити Вашу ситуацію, консультація безкоштовна.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України