Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Банківська право, 05 квітня 2022, питання №61048

на мої персональні дані відкрили акаунти в мфо і можливо взяли мікрозайм

Доброго дня,в мене така ситуація: я шукала роботу в телеграм групах по пошуку роботи і в одній з таких груп знайшла вакансію і відгукнулася на неї в результаті чого мої персональні дані були використані для відкриття акаунтів в МФО і можливого взяття займів. Я заблокувала через онлайн чат-підтримку "Приватбанку"свою картку і фінансовий номер телефону до якого вона була прив"язана та запросила безкоштовний запит до УБКІ і переглянула свою кредитну історію,там в одній з МФО є відкритий кредит на 3000 грн.,але написано,що кредитного траншу немає,виконання платежу немає,вид забепечення без забепечення (бланкові).Ви можете роз"яснити мені детальніше про це ?
Це сталося ще в кінці лютого.Я ще тоді подала ел.заяву до кіберполіції й мені сказали чекати повідомлення по ел.пошті. Я перезвонила на їхню гарячу лінію для отримання додаткової інформації,мені відповіли що в зв"язку з введеним воєнним станом і об"явленою повітряною тривогою поліція кинута на підтримку охорони громадського порядку і прийдеться зачекати.Я запитала чи потрібно мені ще й писати заяву в нацполіцію і мені відповіли,що не потрібно. Я прочекала майже місяць,за весь цей час я не отримала ні електронного повідомлення,ні дзвінка. Я написала на електронну пошту нацполіціЇ і ось що мені відповіли :
"Працівники Департаменту кіберполіції є виключно оперативними працівниками, слідчі у складі Департаменту кіберполіції відсутні. Повноваження вносити відомості до ЄРДР є виключно у слідчих, які знаходяться у територіальних відділенням поліції за місцем проживання заявників.

Для отримання витягу з ЄРДР зверніться до територіального відділенням поліції за місцем Вашого проживання."
Тобто потрібно подавати заяву ще й в нацполіцію і якщо так то чи можно подати її в електронному вигляді ? Вибачте за довгий опис і наперед дякую.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України