Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 09 квітня 2022, питання №61418

Доверенность и витяг авто

Здравствуйте. Имеется доверенность на авто. При продаже необходима доверенность+ витяг. Витяг обязателен ?

Відповіді юристів (1)

    Велегура Ростислава
    Велегура Ростислава 2 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 12 років досвіду

    Добрий день!

    Довіреності (у тому числі їх дублікати), посвідчені в нотаріальному порядку, та довіреності, прирівнювані до нотаріально посвідчених, а також відомості про припинення їх дії підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей у порядку, установленому

    Положенням про Єдиний реєстр довіреностей, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 28 грудня 2006 року № 111/5.

    3. Отримання інформації з Єдиного реєстру

    3.1. Інформація з Єдиного реєстру видається у вигляді:

    3.1.1. Скорочених витягів, які містять інформацію про:

    реєстраційний номер і дату реєстрації довіреності (її дубліката) в Єдиному реєстрі;

    номери та серії спеціальних бланків нотаріальних документів, на яких викладено текст довіреності (її дубліката) - для довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку;

    дату посвідчення довіреності (дата видачі її дубліката);

    строк дії довіреності;

    номер запису в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій, за яким посвідчено довіреність (видано дублікат довіреності);

    відомості про особу, яка посвідчила довіреність (видала дублікат довіреності);

    відомості про посвідчення довіреності в порядку передоручення або відомості про припинення дії довіреності.

    {Абзац дев’ятий пункту 3.1.1 глави 3 виключено на підставі Наказу Міністерства юстиції № 622/5 від 20.02.2020}

    {Абзац десятий пункту 3.1.1 глави 3 виключено на підставі Наказу Міністерства юстиції № 622/5 від 20.02.2020}

    {Абзац одинадцятий пункту 3.1.1 глави 3 виключено на підставі Наказу Міністерства юстиції № 622/5 від 20.02.2020}

    3.1.2. Повних витягів, які містять інформацію, передбачену пунктом 2.6 цього Положення.

    3.2. Скорочені витяги з Єдиного реєстру видаються Реєстратором на письмовий запит будь-яких фізичних та юридичних осіб, складений за формою, наведеною у додатку 3 до цього Положення.

    {Пункт 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 622/5 від 20.02.2020}

    3.3. Повні витяги з Єдиного реєстру видаються:

    Реєстратором - на письмовий запит (додаток 3) нотаріусів, осіб, щодо яких вчинялась нотаріальна дія, суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв'язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, а також Міністерства юстиції України, територіальних органів Міністерства юстиції у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених чинним законодавством України.

    {Пункт 3.3 глави 3 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 2728/5 від 23.12.2015; із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 109/5 від 13.01.2020}

    3.4. Витяги з Єдиного реєстру засвідчуються підписом та печаткою Реєстратора.

    {Пункт 3.4 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 622/5 від 20.02.2020}

    3.5. Пошук інформації в Єдиному реєстрі здійснюється за однією з таких відомостей:

    3.5.1. Серією та номером спеціального бланка нотаріальних документів, на якому викладено текст довіреності (її дубліката).

    Перевірка справжності довіреності (її дубліката), текст якої викладено на двох та більше спеціальних бланках нотаріальних документів, здійснюється на запит, що містить серію та номер будь-якого із спеціальних бланків нотаріальних документів, на яких викладено її текст (або текст дубліката довіреності).

    3.5.2. Датою та номером запису в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій.

    3.5.3. Прізвищем, ім'ям та по батькові (за наявності) або найменуванням довірителя чи її представника - на письмові запити нотаріусів, а також суду, прокуратури, органів дізнання і слідства у зв'язку з кримінальними, цивільними господарськими або адміністративними справами, що перебувають у їх провадженні.

    3.5.4. Ідентифікаційним номером у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів або ідентифікаційним кодом у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України особи, яка видала довіреність, або її представника - на письмові запити осіб, передбачених пунктом 3.3 цього Положення.

    3.5.5. Відомостями щодо реєстраційного номера транспортного засобу - на письмові запити осіб, передбачених пунктом 3.3 цієї глави.

    {Підпункт 3.5.5 пункту 3.5 розділу 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 826/5 від 12.05.2009; в редакції Наказу Міністерства юстиції № 622/5 від 20.02.2020}

    3.5.6. Реєстраційним номером довіреності (дубліката довіреності) в Єдиному реєстрі.

    3.6. Витяги з Єдиного реєстру виготовляються в двох примірниках, один з яких залишається у справах Реєстратора, а другий надається заявнику.

    3.7. Надання інформації з Єдиного реєстру в електронній формі з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу цього реєстру особам, зазначеним в пункті 1.8 глави 1 цього Положення, здійснюється автоматично з використанням програмних засобів ведення цього реєстру шляхом зазначення одного або декількох параметрів пошуку, визначених у підпунктах 3.5.1, 3.5.2 пункту 3.5 цієї глави.

    Інформація з Єдиного реєстру в електронній формі з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу цього реєстру містить відомості, визначені підпунктом 3.1.1 пункту 3.1 цієї глави.

    {Главу 3 доповнено новим пунктом 3.7 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 622/5 від 20.02.2020; із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1173/5 від 30.03.2021}


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України