Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 15 квітня 2022, питання №62013

Чи можу я подавати документи на право наслідування не у своєму місті?

Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Я з міста Слов'янськ Донецької області. Два місяці тому в мене помер батько і мені через місяць після смерті треба було подавати документи на право спадкування. Але почалась війна і всі нотаріальні контори в моєму місті позакривали. Знаю що треба подати ті документи не пізніше ніж через півроку після смерті. Чи можу я подати документи не у своєму місті, бо зараз я через війну евакуювалася до Львова. І хвилююсь що можу не встигнути зробити документи вчасно. Бо поки невідомо як надовго затягнеться та активна фаза війни з тими обстрілами.
Чекатиму на відповідь.

Відповіді юристів (3)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 4 роки досвіду

    Вітаю!

    Так Ви можете звернутися із заявою про прийняття спадщини до будь-якого нотаріуса, не обмежуючись місцем відкриття спадщини (місцем смерті). Крім того, на час дії воєнного стану перебіг строку для прийняття спадщини зупиняється.

    Аліса Клієнт 2 роки тому

    Дякую за швидку відповідь

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 4 роки досвіду

    Будь ласка, звертайтесь в разі необхідності через кнопку "Звернутися", надам всю необхідну інформацію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України