Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 05 травня 2022, питання №63625

Основание для увольнения

Добрый день . На данный момент я в Польше ( уже два месяца) и заявление о отпуске за свой счёт не писала так как не до этого было .последний раз на работе была 24 числа . Начальник прислал мне пример заявления. Просто интересно ,время уже прошло ,а я оригинал не отправляла. Может ли это быть основой для моего увольнения ?:
Прошу надати вiдпустку без збереження заробiтньоii плати,тривалiстю 25 календарных днiв з 24 лютого 2022 року за угодою сторiн на перiод дiii воэнного стану.
У зв'язку з тим ,що немаэ можливостi надати оригiнал заяви з моiiм подписали ,прошу прицняти в роботу заявуза фото ,направленою Вам електронним засобом-Вайбер (Телеграм).
Пiсля вiдновлення транспортного сполучення зобов'язуюсь надати особисто або вiдправити оригiнал заяви на вiдпустку без збереження заробiтньоii плати на адресу пiдприэмства.
Оскiльки я знаходжуся за кордоном,забов'язуюсь надiслати оригiнал заяви про вiдпусткубез збереження заробiтньоii плати на адресу пiдриэмства протягом 30 днiв

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Звільнення - це одне питання, вихід у відпустку інша категорія. Ви писали заяву на відпустку у зв'язку з запровадженням воєнного стану, але подання заяв та видача наказів про відпустки здійснюється із точним зазначенням певного періоду, тобто на період встановленого воєнного стану з певного числа місяця по певне число місяця. Якщо воєнний стан продовжується, то, за загальним правилом, Вам необхідно знову подавати роботодавцю заяву та роботодавець повинен видавати новий наказ. З наданої Вами інформації вбачається, що заяву Ви надсилали лише один раз - на період з 24 лютого на 25 днів до числа закінчення воєнного часу (пізніше його продовжили).

    Таким чином, Ваша відпустка без збереження зарплати закінчилась, нових заяв Ви не надсилали, роботодавець теоретично може Вас звільнити за прогул, проте це лише припущення. Більш вірогідно, якщо Вас ні про що не сповіщали, будь-яких наказів не надсилали, що Вашу відсутність табелюють позначками "НЗ" або "І".

    Щодо питання подання заяв - заяви (будь-які, не тільки про відпустки) можна надсилати різними способами, не обов'язково це повинен бути паперовий варіант для визнання цієї заяви як документу, який повинен бути прийнятий роботодавцем та який підтверджує, що написали його дійсно Ви.

    Загалом, недостатньо інформації для надання детальної консультації саме щодо питання Вашого звільнення, звертайтеся через кнопку "Звернутися", проконсультую з цього та інших питань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України