Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 09 травня 2022, питання №63953

Чи може директор закладу освіти не повідомляти окрему категорію працівників під підпис з наказом про оголошення їм простою?

Доброго вечора! Така ситуація. З 02.05 по 05.05 всі працівники закладу знаходились на робочому місці, здійснювали дистанційне навчання, віпрацьовували своє тижневе навантаження, але 06.05 окрема категорія працівників дізналися, що директор "заднім числом" з 02.05 відправила їх на простій, не ознайомивши під підпис з наказом про простій. Директор пояснила, що згідно з законом про регулювання трудових відносин в період воєнного стану, вона може не повідомляти працівників про оголошення їм простою, та ні з ким не обговорювати та не пояснювати своє рішення. Тому, вона не збирається робити зміни у табелі обліку робочого часу, незважаючи на те що люди відпрацювали свій робочий час. Чи є такі дії директора правомірні?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" не надає надає права керівника установ, закладів, у тому числі закладів освіти, приймати рішення "заднім числом" та не повідомляти про це працівників.

    Всі рішення повинні прийматись і доводитись до відома працівників.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України