Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 08 червня 2022, питання №66306

Чи можна змусити вчителя чергувати вночі?

Доброго дня! Поясніть, будь ласка, на якій підставі вчителя змушують чергувати вночі? Письмової згоди на нічні чергування людина не надавала, але адміністрація школи наполягає на чергуванні. І відмовляє у проханні не задіювати її для цього. Чи законно це? Як правильно, з точки закону, просити не задіювати цю людину?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    По-перше, якщо адміністрації закладу проводить такі чергування, вони мають бути на законній підставі і повинні бути підкріплені розпорядчим документом (наприклад, наказом), з яким мають бути ознайомлені працівники.

    По-друге, особа має право відмовитись від виконання роботи, не обумовленої її посадовою інструкцією.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України