Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 10 червня 2022, питання №66478

правомерность претензий на наследование

умерла мама жены которая оставила все свое имущество жене по нотариально оформленом завещании. Сестра жены (58 лет) российського гражданства и 15 лет проживающая в США претендует также на наследство, имеет ли она право?

Відповіді юристів (5)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Если мама жены умерла в Украине, то наследование будет проходить по украинскому законодательству. Согласно нему наследовать будет дочь умершей по завещанию, кроме того, дочь является наследником 1 очереди, а сестра - 2. Поэтому сестра не будет иметь право на наследство. Для более подробной консультации нажимайте кнопку "Обратиться".

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Я ТАК РОЗУМІЮ, ЩО МАТИ ДРУЖИНИ ПРОЖИВАЛА В УКРАЇНІ І У ТАКОМУ ВИПАДКУ СПАДКУВАННЯ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ЗА УКРАЇНСЬКИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ.

    ЗАПОВІТ ПЕРЕДАЄ ВСЕ МАЙНО ВАШІЙ ДРУЖИНІ.

    ОДНАК ЗАКОНОДАВСТВО ПЕРЕДБАЧАЄ ВИПАДКИ, КОЛИ СПАДКОЄМЕЦЬ ВСЕ ОДНО МАЄ ПРАВО НА ПЕВНУ ЧАСТКУ ЗА ПЕВНИХ УМОВ ПРИ НАЯВНОСТІ ЗАПОВІТУ!

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна рік тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Добрый день, Анатолий!

    Если сестра жены не имела статуса инвалида или пенсионера на день смерти тещи, она не наследует.

    Завещанию много лет, если не было более свежего завещания (а оно отменяет предыдущее), попытки сестры наследовать успеха не принесут.

    Если завещание актуальное - есть одина наследница, Ваша супруга.

    Удачи Вам и всех благ!

    • Анатолий Клієнт рік тому

      она должна состоять на учете как пенсионер или достигнуть пенсионного возраста по укр законодательству (сейчас ей 58 лет).

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Матір Вашої дружини проживала в Україні та в Україні знаходилась її квартира. Тому відносини з успадкування її майна мають регулюватись, в основному, законодавством України.

    За наявності заповіту спадкують особи, вказані в заповіті в якості спадкоємців. Щоправда є особи, які мають право на обов'язкова частку в спадщині незалежно від змісту заповіту. Це-неповнолітні та повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатні вдова/вдівець та непрацездатні батьки спадкодавця. Під такими непрацездатними розуміються інваліди та пенсіонери за віком. Кожен з них спадкує частку в половину частки, яка належала б їм в разі відсутності заповіту.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України