Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 21 червня 2022, питання №67368 150₴

Скільки може знаходитись Українець-біженець на території Туреччини.

Скільки може знаходитись Українець-біженець на території Туреччини. 90/180 днів чи без обмежень.

Доброго дня. Кажуть що на території Туреччини Українці можуть знаходитись 180 днів ( за один раз). Без оформлення ВНЖ та Туристичної візи та ніхто не має права виганяти та я маю права бути в Туреччині до кінця війни. Наскільки це правдива інформація?

Відповіді юристів (11)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    33.3%

    Вітаю!

    Безвізовий режим надає право перебувати в Туреччині не більше 90 днів за 180 днів року.

    Після закінчення 90 днів можливе продовження перебування по туристичній посвідці.

    Якщо ви плануєте перебувати в Туреччині більше 90 днів, необхідно податися заявою до відділення міграційної служби Туреччини по місцю перебування для отримання короткострокової посвідки на проживання (туристичної);

    Посвідка на проживання необхідна для легалізації статусу, користування банківськими послугами, соціальними послугами та мобільним зв’язком

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович рік тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня!

    Громадяни України, які в’їхали до Туреччини з дійсними проїзними документами (паспорт/національне посвідчення особи/внутрішній паспорт), можуть перебувати у Туреччині до 90 днів. Протягом цього часу ви повинні звернутися за міжнародним захистом. Особи, які звернулися до адміністративних округів за міжнародним захистом протягом розумного періоду часу за власним бажанням, не повинні кримінально переслідуватися за порушення умов законного в’їзду до Туреччини або за незаконне перебування в Туреччині за умови, що вони представлять поважні причини такого незаконного в’їзду або перебування.

    Заявник повинен надати достовірну інформацію, що посвідчує особу, та, за наявності, подати посвідчення особи та проїзні документи до компетентних органів під час реєстрації.

    Якщо відсутні документи, що посвідчують особу заявника на момент реєстрації, для встановлення особи використовується інформація, отримана в результаті зіставлення персональних даних та результатів розслідування. Якщо інформація не буде отримана і в результаті розслідування щодо встановлення особи, інформація вноситься зі слів заявника.

    Під час реєстрації записується інформація щодо причин, з яких заявники залишають свою країну походження або [колишнє] місце проживання; їх досвід після від’їзду та події, що призвели до подання заяви; шлях, засоби транспортування та маршрути в’їзду до Туреччини, а у випадках, коли заявники раніше зверталися за міжнародним захистом або користуються ним в іншій країні, враховується інформація та документи щодо такої заяви або захисту.

    При реєстрації заявнику повідомляється час та місце проведення співбесіди.

    Після подання заяви Управління міграційної служби проаналізує заяву про надання притулку та призначить співбесіду. Розгляд заяви здійснюється не пізніше, ніж через шість місяців з дати її реєстрації Головним управлінням. Якщо рішення не може бути прийняте протягом цього терміну, заявник повідомляється про це.

    Також для тих заявників або осіб, які користуються міжнародним захистом, які не мають жодного медичного страхування і не мають коштів для оплати медичних послуг, застосовуються положення Закону про соціальне забезпечення та універсальне медичне страхування. Для сплати внесків від імені осіб, які користуються універсальним медичним страхуванням, кошти зараховуються до бюджету Управління міграційної служби.

    Промський Євгеній Сергійович
    33.3%
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Дозволений строк безвізового перебування: до 90 днів протягом 180 днів.

    Щоб продовжити термін перебування на території Туреччини громадянам України необхідно звернутися до Міграційної служби Турецької Республіки та отримати Посвідку на проживання в Туреччині (туристична, гуманітарна) або за зверненням до адміністративних округів Статус міжнародного захисту.

    Для громадян України існує можливість податися на Статус міжнародного захисту, який, у разі затвердження турецькою стороною, надається безкоштовно, дає можливість легально перебувати на території Туреччини протягом 1 року, отримати безкоштовне житло (гуртожиток), страхування життя на 1 рік, безкоштовні медичні послуги в державних клініках протягом 1 року, через 6 місяців мож тощо.

    Посольство України в Туреччині

    Адреса: Sancak Mahallesi 512. Sokak No: 17, Çankaya – Ankara / Türkiye 06550

    Години прийому: пн., вт., ср., чт., пт., сб., нд. – 9.00-21.00

    Телефон: +90 312 441 54 99, +90 312 440 53 00

    Гаряча лінія: +90 539 550 98 98 – Цілодобово

    Email: emb_tr@mfa.gov.ua

    Сайт: http://turkey.mfa.gov.ua/

    Межі консульського округу: Адияман, Агри, Айдин, Аксарай, Амасья, Анкара, Ардахан, Артвін, Афйон, Байбурт, Бартін, Батман, Бінгьоль, Бітліс, Болу, Ван, Денізлі, Діярбакир, Дюхдже, Елязіг, Ерзінджан, Ерзурум, Ескішехір, Газіантеп, Гіресун, Гюмюшхане, Зонгулдак, Игдір, Испарта, Йозгат, Кайсері, Карабюк, Карс, Кастамону, Кахраманмараш, Кіліс, Кириккале, Киршехір, Конья, Кютах’я, Малатья, Мардін, Муш, Невшехір, Нігде, Орду, Османіє, Різе, Самсун, Сівас, Сіірт, Сіноп, Токат, Трабзон, Тунджелі, Ушак, Хаккарі, Хатай, Чанкири, Чорум, Шанлиурфа, Ширнак

    Генеральне консульство України в Стамбулі

    Адреса: Adakale Sok. № 13, Şenlikköy, Florya – Bakırköy 34153, İstanbul / Turkey

    Телефон: +90 212 662 25 41

    Гаряча лінія: +90 530 612 55 77

    Email: gc_tr@mfa.gov.ua

    Сайт: https://istanbul.mfa.gov.ua/

    Межі консульського округу: Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli (İzmit), Manisa, Sakarya (Adapazarı), Tekirdağ, Yalova

    Консульство України в місті Анталія

    Адреса: Çaybaşı Mah. 1350 Sokak, No: 24, Muratpaşa/Antalya, 07100, Türkiye

    Телефон: +90-242-312-33-77

    Гаряча лінія: +90 554 169 96 60

    Email: gc_tra@mfa.gov.ua

    Сайт: https://antalia.mfa.gov.ua/

    Межі консульського округу: Antalya, Muğla, Mersin, Burdur, Karaman, Adana

    Як тільки виникнуть питання - звертайтесь! Буду радий допомогти.

    Андрей Клієнт рік тому

    Здравствуйте, по поводу 180 дней. Был 17.05 в миграции в Стамбуле. У работника, который занимается только вопросами украинцев. Разговаривали на русском, двойного толкования быть не может. Для всех украинцев есть распоряжение из Анкары разрешить пребывать 180 дней. Письменно его не издали. Но штрафовать не будут. Однако, если вы хотите оформить Икамет, то вам даётся срок не более 90 дней. Эти правила только для граждан Украины, на членов их семей с внж Украины это не распространяется.

    Ps. Информация из нескольких источников

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      возможно, но это только местная информация, которая доступна гражданам и жителям Турции.

      Поэтому в любом случае лучше уточнять у консульства.

      Посольство Турецької Республіки в Україні — офіційне дипломатичне представництво Туреччини в Україні, відповідає за підтримку та розвиток відносин між Туреччиною та Україною. Вікіпедія

      Адреса: вулиця Панаса Мирного, 22, Київ, Україна, 01011

      Години: Зачинено ⋅ Відчиняється: ср, 09:30

      Телефон: +380 44 281 0750

      Посол: Ягмур Ахмет Гульдере

      Всего доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    33.3%
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андріє!

    Український консул в Туреччині Андрій Білик розказав, що біженці будуть знаходитися в Туреччині до закінчення війни Росії проти України.

    «На сьогоднішній день Посольством України в Анкарі досягнуто домовленість про те, що біженців прийматиме міграційна служба. Їм надаватиметься вся допомога, яка передбачена в рамках законодавства цієї категорії людей. Групи біженців вивозяться з території України. Там у нас сформовано штаб, який координуватиме таких людей і тут людей прийматиме міграційна служба Турецької Республіки», - наголосив він.

    "Що стосується поселення, це буде стосуватися тих біженців, які приїхали централізовано на автобусах, Після закінчення військовий дій, громадяни повернуться в Україну», - зазначив український консул.

    З питань організації поїздки з України до Туреччини люди можуть звертатися за телефонами:

    +380635767740 або +380635767754.

    Це координаційний центр у Львові. Там допоможуть централізовано відправитись автобусом зі Львова та скоординують передачу ваших особистих даних задля оформлення статусу та облаштування в Туреччині.

    З питань організації процесів на території Туреччини можна зв’язуватися за телефонами: +90 (531) 817 34 42 або +380 (67) 333 65 43 (WhatsApp).

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Здравствуйте!

    В Турцию украинцам виза не нужна, по правилам безвизового режима граждане Украины могут находиться в Турции 90 дней в течение 180 дней.

    Однако, если подразумевается более длительное нахождение в стране и/или ведение какой-либо определённой деятельности на её территории, то придётся оформить соответствующую визу любому иностранцу. Чтобы оформить визу нужно оставить своё заявление, заполнить анкету, предоставить определённый пакет документов.

    При условии, что вы планируете находиться на территории Турции не дольше 90 дней за 1 раз. В течение 180 суток вы можете беспрепятственно въезжать и выезжать из страны, но за это время ваш общий срок пребывания не должен составлять более 90 суток. Если у вас не получается уложиться в данные условия, то целесообразно будет оформить визу в Турцию.

    Как раз на такие случаи для граждан Украины, Российской Федерации и некоторых других стран бывшего СССР предусмотрена специальная виза, позволяющая оставаться в стране максимально долгое время и при необходимости оформить вид на жительство.

    Подразделяется по таким типам:

    Виза для деловой деятельности. Выдаётся всем, кто хотел бы открыть бизнес, внести инвестиции, найти партнёров по бизнесу в Турецкой Республике. Срок её действия и возможностей может варьироваться от конкретной цели. Чаще всего срок действия составляет около 3 – 5 лет. При некоторых обстоятельствах может быть продлена. А также при помощи этой визы можно получить статус резидента страны.

    Рабочая виза. Оформить можно при условии, что вы имеете приглашение на работу в стране, собираетесь искать её или едете работать в филиал какой-либо украинской компании. Во втором случае желательно наличие профессионального образование и хоть какого-нибудь опыта работы по специальности в своей стране, а также нужно будет объяснить, почему вы решили искать работу по своей специальности именно в Турции. Виза выдаётся в среднем на 5 лет. При желании работодатель может помочь вам получить вид на жительство в Турции, что позволит вам отказаться от регулярного продления визы. В этом случае без помощи работодателя вид на жительство не получить.

    Учебная. Такая виза необходима всем, кто собирается получать образование в Турции, участвует в различных программах обмена и т. д. С её оформлением могут возникнуть некоторые проблемы для граждан постсоветских стран.

    Частная виза. Срок её действия может сильно варьироваться в зависимости от вашей цели визита. Обычно данный тип визы оформляют для длительного посещения близких родственников и друзей в Турции. Но также могут быть и какие-либо другие причины, которые заранее обсуждаются на собеседовании в консульстве или заполняются в вашей анкете. В некоторых случаях получить этот тип визы бывает сложно.

    Перечень документов и требований может несколько изменяться в зависимости от того на какой тип визы претендует заявитель. Стандартный пакет бумаг для всех видов виз примерно одинаковый, за исключением некоторых дополнительных документов. Однако, перед выбором типа визы нужно точно знать зачем вам нужно попасть в Турцию, особенно, если ваши цели далеки от туристических.

    Например, для легального устройства на работу придётся подавать документы только на рабочую визу, т. к. только при помощи её можно легально трудоустроиться в стране и получить вид на жительство, если работодатель посчитает нужным вам его предоставить.

    Стандартный перечень документов для турецких виз выглядит так:

    Ксерокопии страниц паспорта с главной информацией о заявителе. Могут также потребовать сканированные страницы с семейным положением, страницу с текущим местом работы.

    Загранпаспорт. Потребуется в случае, если вам необходимо попасть в Турцию без визы, но и для оформления последней он тоже необходим. Если вы оформляете визу, то срок действия заграничного паспорта не должен истекать ранее, чем через 6 месяцев с предполагаемого въезда в страну.

    Доказательства состоятельности заявителя. В качестве доказательства можно предоставить выписку из банка, справку о доходах с места работы и т. д. Если в консульстве сочтут вас неплатежеспособным, то в Турцию можно будет попасть только по условиям безвизового посещения или по приглашению гражданина страны, который должен подтвердить тот факт, что будет вас содержать на протяжении всего времени вашего пребывания в стране.

    Фотография. К ней требования стандартные: фото должно быть в цвете, лица легко различимы, одежда повседневная, размеры фотографии 3,5х4.5 см. Фотография нужна только одна.

    Желательно предоставить подробный план посещения страны, где вы планируете останавливаться, какая ваша основная цель визита (туристическая цель визита не считается).

    Заполненная анкета на русском, турецком, английском языках. Может быть подана в электронном формате. Если вы заполняете её в бумажном виде, то старайтесь не допускать ошибок и писать разборчивым подчерком, т. к. в противном случае её придётся переделать.

    В некоторых случаях нужно предоставить билет в обратную сторону или третью страну.

    Если вы едете в страну на длительный период времени от лица какой-либо организации, то от неё потребуется также предоставить некоторые бумаги. Подробный список вам выдадут в посольстве при оформлении визы.

    Дополнительные документы. Могут понадобиться для оформления визы определённого типа:

    Приглашение от гражданина Турции. Пригласившая стороны должна подать соответствующее письмо в миграционные органы своей страны. В заявлении пригласивший человек обязуется взять на себя часть или все расходы пребывания иностранца, а также ответственность за его действия во время нахождения в Республике.

    Приглашение на работу или документы о получении высшего образования обязательно понадобятся при оформлении рабочей визы в Турцию.

    Для получения бизнес-визы нужно предоставить какое-либо приглашение от партнёров или другие документы, подтверждающие ваши деловые намеренья в этой стране.

    Для получения учебной визы в Турецкой Республике потребуются документы, которые подтверждают ваше зачисление в тот или иной ВУЗ, документы об обмене студентами между учебными заведениями обоих стран.

    В некоторых ситуациях, при оформлении долгосрочных виз, потребуется заполнение дополнительных полей и/или бланков в анкетах.

    Что важно знать тем, кто выбрал Турцию для эвакуации на время военных действий?

    При целенаправленной эвакуации из Украины в Турцию прошу учесть следующее:

    – Турецкая Республика не является приграничной страной и такой, которая может предоставить статус беженца и полный пакет социального обеспечения, как это делают сопредельные европейские государства;

    – при следовании в Турцию из Украины по суше обращайте внимание на требование транзитных европейских стран (Болгария и Румыния) наличия биометрических документов, в т.ч. на детей;

    – Турция является мусульманской страной, а государственный язык исключительно турецкий, просим учитывать культурно-религиозные особенности страны. Также в Турции действуют школы с обязательным турецким языком;

    – без разрешения на работу граждане Украины не будут иметь права трудоустраиваться. Трудоустройство возможно только после получения гуманитарного вида на жительство или при въезде по рабочей визе.

    Для получения статуса международной защиты и соответствующего гуманитарного вида на жительство необходимо заполнить форму Государственной миграционной службы Турции, решение будет приниматься по каждому случаю в отдельности. Подробная информация о требованиях Государственной миграционной службы Турции здесь.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин рік тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Ви можете перебувати на території країн-учасниць Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180-денного проміжку часу.

    При застосуванні цього правила необхідно врахувати наступне:

    День в’їзду вважається першим днем перебування на шенгенській території;

    День виїзду вважається останнім днем перебування на шенгенській території;

    180-денний проміжок часу не є фіксованим. Мова йде скоріше про гнучкі часові рамки. При цьому проміжок часу розглядається, виходячи з відповідного дня перебування (будь то з моменту в’їзду на територію Шенген або з дня проведеної перевірки, наприклад у зв’язку з перевіркою з боку національної внутрішньої поліції або офіцера прикордонної служби при виїзді з країни);

    Відсутність у країнах Шенгенського простору безперервно протягом 90 днів дозволяє нове перебування до 90 днів.

    Прохання звернути увагу на те, що попереднє перебування під час дії дозволу на довгострокове проживання або візи, яка дозволяє перебування більше 90 днів, не враховується під час підрахунку днів безвізового перебування.

    Видача дозволів на проживання та віз, що дозволяють перебування більше 90 днів, регулюється положеннями інших законів, тому згадані вище підрахунки днів перебування сюди не відносяться. Відповідно до положень § 6 абз. 3 Федерального закону про перебування іноземних громадян в’їзд у Німеччину з метою довготривалого перебування повинен здійснюватися за наявності національної візи.

    Безвізове перебування у країнах шенгенської угоди після закінчення тривалого (більше 90 днів) перебування - по національній візі або за дозволом на проживання є можливим, проте Вам необхідно виїхати із шенгенської території, а потім в'їхати по біометричному паспорту уже після закінчення терміну дії національної візи (категорії D)/дозволу на проживання . У даному випадку при в'їзді перевіряються умови Ст. 6 Шенгенського кодексу про кордони, який регулює безвізовий в'їзд.

    Якщо Ви залишитеся у країнах Шенген, умови безвізового в'їзду не будуть виконані і у Вас можуть виникнути проблеми на кордоні через недозволене (нелегальне) перебування.

    ПРАВА БІЖЕНЦІВ Серед міжнародних документів, що регулюють права біженців, найбільш важливими є Женевська Конвенція про статус біженців 1951р. і Нью - Йоркський протокол 1967р., що стосується статусу біженців. Вони і в наші дні залишаються основними міжнародними документами, що гарантують біженцеві захист. Статус біженця - це правовий інститут, створений з метою надання захисту і допомоги людям, яким загрожує переслідування в їхніх країнах проживання. Біженці та особи, що шукають притулок, мають ряд прав, які закріплені в Женевській конвенції та національному законодавстві кожної країни. Зазвичай, це право залишатися в країні (тимчасово або безстроково), право на отримання житла і соціальної допомоги, право на участь в інтеграційних програмах, навчання, роботу і возз'єднання сім'ї. Женевська конвенція не регулює процедуру подання та розгляд клопотання від особи, що шукає притулок. Ці процедури значно різняться в різних країнах, у тому числі всередині Європейського Союзу. За визначенням Женевської Конвенції 1951 року біженцем є будь-яка особа, яке "в силу цілком обгрунтованих побоювань стати жертвою переслідувань за ознакою раси, релігії, громадянства, належності до певної соціальної групи або політичних переконань перебуває за межами країни своєї громадянської належності та не може користуватися захистом цієї країни або не бажає користуватися таким захистом внаслідок таких побоювань, або не маючи певного громадянства і перебуваючи за межами країни свого колишнього місця проживання, в результаті подібних подій, не може або не бажає повернутися до неї внаслідок таких побоювань". Тобто, Ви можете просити притулок у країнах, що приєдналися до Женевської конвенції, на наступних підставах: якщо Ви відрізняєтеся від більшості населення за расовими і етнічними ознаками і Вас переслідують за це; якщо Вас переслідують за приналежність до тієї чи іншої релігійної конфесії; якщо Вас переслідують за ознакою громадянства; якщо Ви належите до певної соціальної групи і Вас переслідують за це (наприклад, Ви є жінкою, яка працювала і не дотримувалася тим самим шаріатського закону; підприємцем, діяльність якого опинилася поза законом після встановлення тоталітарного режиму тощо); якщо Вас переслідують за те, що Ви перебуваєте в опозиції до влади (правлячої партії, диктатора) і відкрито висловлюєте свої погляди. Інші обставини не дають права на отримання статусу біженця відповідно до Женевської конвенції. Наприклад, небезпека покарання за кримінальний злочин, економічні причини (невиплата зарплати, погане матеріальне становище, відсутність квартири), екологічні проблеми (радіаційне забруднення території, посуха, повінь, неврожай та інші стихійні лиха). Переслідування мафії дають право на отримання статусу, тільки якщо держава не може або не хоче Вас захистити. Статус біженця не призначений для підвищення чийогось матеріального стану. Не може отримати статус біженця особа, підозрювана у вчиненні злочину проти світу, військового злочину, злочину проти людяності або тяжкого злочину неполітичного характеру. Органи влади будь-якої країни зобов'язані інформувати будь-яку людину про процедуру отримання статусу біженця, про права та обов'язки біженців і осіб, які шукають притулок. На ряду зі статусом біженця існують і інші види захисту (наприклад, гуманітарний статус), які надаються у випадку порушення прав людини. ДУБЛІНСЬКА КОНВЕНЦІЯ І КОНЦЕПЦІЯ "ТРЕТЬОЇ БЕЗПЕЧНОЇ КРАЇНИ" У 1990 році країни Європейського союзу підписали Дублінську конвенцію 1990р., За якою визначається держава, що розглядає клопотання про надання притулку. Відповідно до цієї угоди біженець зобов'язаний просити притулок у першій "безпечній країні", в яку він в'їхав. Наприклад, якщо Ви прилетіли з України в Німеччину, а потім приїхали в Бельгію, то країною, відповідальною за розгляд Вашого клопотання, є Німеччина, і Ви повинні були звернутися з проханням про надання притулку ще в Німеччині. У закордонному паспорті, якщо Ви в'їхали в країну легально, є штампи про перетин всіх кордонів і проставлені візи. Якщо Ви подаєте прохання про надання притулку не в першій "безпечній країні" по Вашому шляху, при пред'явленні або виявленні Вашого закордонного паспорта Ви будете депортовані в ту "безпечну країну", яка була на Вашому шляху першою (вона називається "третьою безпечною країною"). Те ж саме відбудеться, якщо Ви самі скажете поліції, що приїхали, наприклад, до Франції через Німеччину та Польщу. Навіть якщо паспорт Ви втратили або змогли дістатися без документів, Ви будете депортовані, якщо поліція доведе, що Ви приїхали через будь-яку "безпечну країну". Наприклад, якщо поліція знайде у Вас квитки, документи або будь-які предмети, що підтверджують, що Ви приїхали через іншу "безпечну країну". Якщо Ви були депортовані і повернулися, то поліція зобов'язана знову доводити, що Ви приїхали з "безпечної країни" - інакше ця країна не прийме Вас назад. Але якщо між депортацією і поверненням в країну пройшло тільки кілька днів, то довести це значно легше. До "безпечних " країн в розумінні Дублінської конвенції відносяться всі країни Європейського Союзу (Австрія, Бельгія, Великобританія, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Фінляндія, Франція, Швеція та ін.). Крім того, кожна країна сама вирішує, які ще країни вважати "третіми безпечними". Росія, Україна, Білорусія, Грузія, Туреччина в більшості країн не вважаються "третіми безпечними країнами", тому, якщо Ви, будучи біженцем з іншої країни, проїжджали через одну з цих країн, повернути Вас у неї не можуть. Концепція "третьої безпечної країни" не є в даний час абсолютним принципом міжнародного права. Багато юристів, зокрема УВКБ ООН, вважають, що ця концепція зіграла негативну роль у розвитку міжнародного права у сфері захисту біженців. Тому сам факт Вашого проїзду через територію країни, де Ви могли б подати заяву, ще не позбавляє Вас права звернутися за захистом в країні, в яку Ви прибули. В даний час існує підхід, в силу якого особа, що шукає притулок, не повинна багаторазово переїжджати з країни в країну, щоб забезпечити собі найкращі економічні умови. Розділи нашого сайту, щодо отримання статусу біженця, призначені для тих, хто має реально обгрунтовані побоювання для проживання на батьківщині і, в зв'язку з цим, розглядають подачу заяви про надання притулку владі тієї чи іншої країни. . Тільки серйозні доводи, які свідчать про неможливість проживання на батьківщині, які Ви надасте владі тієї чи іншої країни, допоможуть Вам отримати бажаний результат...

    З повагою, Костянтин Гончаренко

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Андрій!

    В той же час знайшов таке:

    Генеральний консул України у Стамбулі Роман Недільський заявив: "В Стамбулі число біженців сягнуло 70 тисяч осіб". Він пояснив, що у Туреччині продовжує діяти на 90 днів безвізовий в‘їзд. Також є можливість подаватись на гуманітарний статус, який дозволяє продовжити термін перебування до 180 днів.

    Джерело офіційне, але інформацію треба перевіряти.

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    - Дозволений термін перебування в країні для громадян України складає 90 днів на півроку (в разі перевищення питання несплати штрафу опрацьовується індивідуально через дипломатичні установи України разом з Державною міграційною службою Туреччини);

    - Якщо ви плануєте перебувати в Туреччині більше 90 днів, необхідно податися заявою до відділення державної міграційної служби Туреччини по місцю перебування для отримання короткострокової посвідки на проживання (туристичної);

    - Посвідка на проживання необхідна для легалізації статусу, користування банківськими послугами, соціальними послугами та мобільним зв’язком;

    Успіхів

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "Конвенція про статус біженців (укр/рос)" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_011#Text):

    "Стаття 7 Вилучення з принципу взаємності

    1. Крім тих випадків, коли біженцям на підставі цієї Конвенції надається більш сприятливе правове становище, Договірна Держава надаватиме їм становище, яким взагалі користуються іноземці.

    2. Після закінчення трирічного періоду проживання на території Договірних Держав усі біженці звільнятимуться від встановленої законодавчим шляхом вимоги взаємності...".

    "Статус Конвенции о статусе беженцев (Женева, 28 июля 1951 года) ( 995_011 )" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_i38#Text):

    "..Турция(x) |24.08.1951|30.03.1962.."

    ---

    Доброго дня, Андрію! Туреччина є учасником Конвенції про статус біженців. У випадку звернення до Туреччини про надання статусу біженця право на проживання буде складати три роки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України