Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 26 липня 2022, питання №70090

Основне місце роботи, основна посада

В світлі Закону про відстрочку від мобілізації.
Працюю за основним місцем роботи в школі на 0,75 ставки. При цьому на двох посадах: на одній 4,5 години, на інший 9 годин. Чи діє відстрочка від мобілізації в цьому випадку. Чи в цьому законі місце роботи мається на увазі посада чи заклад освіти?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Що Ви маєте на увазі під 2 посадами? Мається на увазі сумісництво чи суміщення?

    • Станіслав Клієнт рік тому

      4,5 години - вчитель Праці, 9 годин гурток праці.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ.

    У відповідності до ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають призову під час мобілізації наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

    Згідно п. 12 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» основне місце роботи — місце роботи, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, та визначене ним як основне згідно з поданою заявою (до відкликання) та відомостями, що обліковуються в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру на її підставі.

    Таким чином для надання отстрочки важливо загальне педагогічне навантаження в одному учбовому закладі, незалежно від того з яких чинників воно складається.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України