Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 31 липня 2022, питання №70393

Имею ли я право выписать прописаных людей без их уведомления?

Добрый день! Отец оставил на меня завещание но наследство еще не переоформлено! Имею ли я право выписать прописаных людей без их уведомления?

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Володимире!

    У ДАНОМУ ВИПАДКУ ПРИМУСОВЕ ЗНЯТТЯ З РЕЄСТРАЦІЇ МОЖЛИВЕ ВИКЛЮЧНО ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ СУД.

    АЛЕ ВИ МОЖЕТЕ ПОДАТИ ПОЗОВ ПРО ЗНЯТТЯ З РЕЄСТРАЦІЇ ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ОФОРМЛЕННЯ СПАДЩИНИ ТА ОТРИМАННЯ СВІДОЦТВА ПРО ПРАВО НА СПАДЩИНУ.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Во-первых Вам необходимо получить свидетельство о праве на наследство.

    Во-вторых действующий Порядок декларування та реєстрації місця проживання (перебування), позволяет снять регистрацию места жительства по заявлению собственника без согласия и уведомления зарегистрированного лица. Но так как данный порядок вступил в действие 14 марта 2022 года, практики по его применению нет.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Спочатку треба отримати свідоцтво на спадщину, а після того знімати осіб з реєстарції!

    Можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Відповідно до Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування),затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 р. № 265, зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) здійснюється на підставі: 1) заяви про зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), поданої особою або її законним представником (представником) за формою згідно з додатком 5; 2) рішення суду, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житло або права користування житлом, про виселення, про зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) особи, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою (у такому випадку адміністративний збір не сплачується); 3) свідоцтва про смерть або відомостей про державну реєстрацію смерті з Державного реєстру актів цивільного стану. У таких випадках датою зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання особи є дата видачі свідоцтва про смерть або дата здійснення актового запису про смерть особи; 4) повідомлення територіального органу або підрозділу ДМС із зазначенням відповідних реквізитів паспортного документа померлої особи або документа про смерть, виданого компетентним органом іноземної держави, легалізованого в установленому порядку; 5) заяви власника житла про зняття особи із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) за формою згідно з додатком 6.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію з даного запитання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України