Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 02 серпня 2022, питання №70579

Чи мають право не дозволити мені перевестися з посади заступника на посаду вчителя?

Працюю на посаді заступника директора з навчально-виховної роботи. З березня виконую обов'язки директора (він увільнений на час дії воєнного стану). Чи маю я право перевестися на посаду вчителя (ця посада вакантна)?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго ранку, Галина!

    Звичайно, Ви маєте таке право!

    Стаття 2 Кодекс законів про працю України Основні трудові права працівників

    Право громадян України на працю, - тобто на одержання роботи з оплатою праці не нижче встановленого державою мінімального розміру, - включаючи право на вільний вибір професії, роду занять і роботи, забезпечується державою. Держава створює умови для ефективної зайнятості населення, сприяє працевлаштуванню, підготовці і підвищенню трудової кваліфікації, а при необхідності забезпечує перепідготовку осіб, вивільнюваних у результаті переходу на ринкову економіку.

    Працівники реалізують право на працю шляхом укладення трудового договору про роботу на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою. Працівники мають право на відпочинок відповідно до законів про обмеження робочого дня та робочого тижня і про щорічні оплачувані відпустки, право на здорові і безпечні умови праці, на об'єднання в професійні спілки та на вирішення колективних трудових конфліктів (спорів) у встановленому законом порядку, на участь в управлінні підприємством, установою, організацією, на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у разі хвороби або реабілітації, повної або часткової втрати працездатності, на матеріальну допомогу в разі безробіття, на право звернення до суду для вирішення трудових спорів незалежно від характеру виконуваної роботи або займаної посади, крім випадків, передбачених законодавством, та інші права, встановлені законодавством.

    Якщо Вам буде відмовлено в переведенні Ви можете оскаржити це в держпраці або в суді.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Галино!

    ТАК, ЦЕ МОЖЛИВО!

    АЛЕ ТУТ ДУЖЕ ВАЖЛИВО ДОТРИМАТИСЬ ПРОЦЕДУРИ ТА ПРАВИЛЬНОГО АЛГОРИТМУ.

    БАЧУ ЦЕ ПРИБЛИЗНО ТАК:

    1. З ВАС ЗНІМАЮТЬ ОБОВ'ЯКИ В. О. ДИРЕКТОРА.

    2. ПРИЗНАЧАЮТЬ НОВОГО В. О. ДИРЕКТОРА.

    3. НОВИЙ В. О. АБО ПРИЙМАЄ РІШЕННЯ ПРО ВАШЕ ЗВІЛЬНЕННЯ ІЗ ПОСАДИ ЗАСТУПНИКА ТА ПРИЗНАЧАЄ НА ВЧИТЕЛЯ, АБО ПЕРЕВОДИТЬ ВАС.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Галина Клієнт рік тому

    Дякую за відповідь!

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      БУДЬ-ЛАСКА! У ВИПАДКУ НАЯВНОСТІ ЗАПИТАНЬ, ЗВЕРТАЙТЕСЬ!

      Якщо консультація була корисною, буду вдячний за натиснуту Вами галочку внизу мого фота (відгук вітається).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України