Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 22 серпня 2022, питання №71773

Оформлення трудової книжки

Доброго дня! На першій сторінці трудової книжки відсутня печатка з першого місця роботи (1984 рік). Після звернення до підприємства правонаступника за наданням довідки (оформлення пенсії), мені поставили печатку та надали довідку. В довідкі вказувалось всі періоди реорганізації з 1984 по 2022 роки. Пенсійний фонд не врахував певний період трудового стажу (періоди роботи в Росії-період СРСР) мотивуючи тим, що печатка стоїть не першого підприємства, а саме того підприємство до складу якого перешло підприємство, яке оформляло трудову книжку у 1984 році. Не враховані періоди немає можливості підтвердити. Чи можливо оспорити цю ситуацію? Чи прописана така ситуація в законодавчих актах?

Відповіді юристів (6)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день! Вам потрібно звертатись до суду для оскарження відмови у зарахуванні стажу. Через суд виграти цю справу більш ніж реально. Натискайте кнопку "Звернутися" для зв'язку.

    • Тетяна Клієнт рік тому

      Дякую за пораду.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Відмова ПФУ незаконна, тому є сенс оскаржити її до адміністративного суду.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Тетяна Клієнт рік тому

      Дякую за поряду

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до Інструкції про порядок введення трудових книжок, п. 2.6 У разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та заохочення тощо, виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис. П. 2.8 Якщо підприємство, яке зробило неправильний або неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робиться правонаступником і засвідчується печаткою, а в разі його відсутності - вищестоящою організацією, якій було підпорядковане підприємство, а в разі його відсутності - облархівом, держархівом м.Києва, держархівом м.Севастополя і держархівом при Раді Міністрів Криму.

    Таким чином, вимоги Пенсійного фонду є незаконними. Вимагайте у Пенсійного фонду надати рішення про відмову включення зазначеного строку до пенсійного стажу і тоді будете мати змогу оскаржити це рішення в судовому порядку.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Тетяна Клієнт рік тому

      Дякую за роз'яснення.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України