Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 05 жовтня 2022, питання №74019

Можно ли отказаться от посылки с наложенным платежом?

Суть такая. Две недели назад мне отправили посылку. Изначально я указывала не те данные, опасаясь, что снова что-то сорвётся, но когда уже шло к отправлению, указала правильные данные, уточните кому и на какой адрес отправлять. Отправили на тот адрес, но не тому адресату. На почте сказали, что эту проблему можно быстро решить, если отправитель оформит смену адресата, но за две недели, кроме игнора и завтраков - ничего. Могу ли я отказаться от получения товара и не будет ли последствий?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Ліана!

    Ви маєте повне право відмовитись від товару, який Ви замовляли, пославшись на його невідповідність замовленню чи на невчасну доставку.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Потрібно знати умови Вашої покупки, якщо Ви придбали товар в Інтернет магазині то потрібно знати в якому, щоб вивчити їх договір оренди.

    Але, загалом, відмова від отримання не загрожує Вам жодними санкціями, крім зниження особистого рейтингу у Продавця.

    На майбутнє, майте на увазі, що пошта і продавець товару, це різні суб'єкти і продавець не несе відповідальності за те, що пошта не доставила Вам товар після зміни адреси і отримувача. Обов'язки щодо надіслання Вам товару Продавець виконав, те що Ви вказали невірну адресу та отримувача - не його проблеми.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України