Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 24 жовтня 2022, питання №74832 400₴

Одруження в військовий стан

Чи можна росписатись за добу без фізичної наявності приписного, є тільки фото. Мені 24, військову службу не проходив. Реєстрація шлюбу планується в тому ж районі міста де і закріплений за військоматом

Відповіді юристів (10)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    17.5%
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Павле!

    Для одруження потрібні такі документи:

    Заява за встановленою формою.

    Якщо ви раніше не були одружені, то достатньо мати з собою лише паспорти. У разі коли один або обидва закоханих є громадянами іншої країни, то окрім паспортного документа іноземця необхідно подати його переклад українською, засвідчений належним чином, та документи, які підтверджують легальність перебування в Україні. ЯКЩО НЕ МАЄ ПАСПОРТА, ТО ДОСТАТНЬО ТОГО, ЩО Є В ДОДАТКУ ДІЯ.

    Якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, необхідно також надати документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним. Це може бути свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу чи про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб тощо.

    Іноземці так само мають надати документи, які підтверджують припинення шлюбу в країні проживання або громадянства. Відповідно до діючих міжнародних норм ці документи мають бути належним чином засвідчені. Це може бути консульська легалізація або апостиль.

    За загальним правилом після подачі заяви про реєстрацію шлюбу, майбутньому подружжю надається місячний строк на те, щоб подумати над своїм бажанням стати єдиною сім’єю.

    Єдиною можливістю уникнути нікому непотрібного очікування може бути рішення керівника ДРАЦС скоротити цей строк за умови наявності документів, які дають право на термінове одруження: вагітність, наявність спільних дітей або хвороба, яка становить загрозу для життя.

    У випадку, якщо є відомості про наявність перешкод до реєстрації шлюбу, керівник органу ДРАЦС може відкласти реєстрацію шлюбу, але не більш як на три місяці. Рішення про таке відкладення може бути оскаржене до суду.

    За загальним правилом шлюб реєструється у приміщенні органу ДРАЦС, проте, за заявою наречених реєстрація шлюбу може відбутися за місцем їхнього проживання, надання стаціонарної медичної допомоги або в іншому місці, якщо вони не можуть з поважних причин прибути до органу ДРАЦС.

    Ще у 2016 році Мін’юст запустив пілотний проект «Шлюб за добу». Нині усі бажаючі можуть одружитися навіть у той самий день, коли були подані документи.

    Крім того, перевагами цього проекту є:

    реєстрація шлюбу в місці, обраному жінкою та чоловіком;

    • відсутність необхідності звернення в ДРАЦС;
    • залучення до організації реєстрації шлюбу інших суб'єктів господарювання.

    З моменту запуску в рамках пілотного проекту станом на кінець грудня 2018 року було проведено 52 445 реєстрацій шлюбів.

    Щоб зареєструвати шлюб за прощеною процедурою в рамках проекту Міністерства юстиції «Шлюб за добу» необхідно звернутися до одного з організаторів у вашому місті.

    Після цього закоханим залишиться зробити лише кілька простих кроків. Перший – обрати організатора. Другий – обрати бажану дату та час. Третій – пред’явити паспорти та за необхідності інші документи. Четвертий – підписати відповідний договір. І п’ятий крок – з’явитися у обраний час та місце і одружитись.

    Одружитися за добу можна за адресами, зазначеними на сайті Міністерства юстиції України – www.minjust.gov.ua.

    У Київській області послугою можна скористатися за адресами:

    м. Біла Церква

    Комунальна установа «Будинок урочистих подій», адреса: Київська обл., м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 22, тел. (04563) 5 30 58.

    м. Бориспіль

    Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», адреса: Київська обл., Бориспільський р-н, с. Гора, вул. Бориспіль-7, тел. (093) 202 01 10, E-mail: wedding24boryspil@kbp.aero.

    м. Вишгород

    Фонд комунального майна Вишгородського району

    Місце проведення державної реєстрації шлюбу: м. Вишгород, просп. Шевченка, 8, тел. (04596) 5 49 39, 2 20 75

    Кохайтеся, а про документи подбає Мін'юст!

    НА ДОДАТОК ВАМ ЩЕ ОДИН ВАРІНТ ОДРУЖЕННЯ ЗА ДОЬУ, АЛЕ ВЖЕ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ:

    Крім того в умовах воєнного стану можна одружитись за 1 день, навіть звернувшись із заявою до будь-якого відділу реєстрації актів цивільного стану (РАЦС), враховуючи вимоги статті 32 Сімейного кодексу України, яка передбачає можливість реєстрації шлюбу в день подання заяви, якщо є безпосередня загроза для життя нареченого або нареченої.

    Водночас, на час дії воєнного стану, на рівні із працівником органів реєстрації актів цивільного стану шлюб може зареєструвати безпосередній командир (начальник) армійця або керівник закладу охорони здоров’я, склавши відповідний акт, який підтверджує факт реєстрації шлюбу.

    В умовах війни військовослужбовці ЗСУ та інших військових формувань можуть також укласти шлюб дистанційно, без присутності себе або нареченої.

    Для цього необхідно подати відповідну заяву безпосередньому командиру, в якій обов’язково зазначити відомості про себе та наречену (нареченого), зокрема прізвище, власне ім’я та по батькові, дату народження, громадянство, а у разі зміни прізвища — відомості про обране прізвище.

    Надалі командир засвідчує справжність підпису на заяві та надсилає її до будь-якого відділу реєстрації актів цивільного стану або до відділу, який вже зазначений у заяві, чи до територіального органу Міністерства юстиції.

    З-поміж іншого, на практиці, наречена з’являється до органів РАЦС, а військовослужбовець може бути присутнім під час реєстрації шлюбу по відеозв’язку.

    Крім того, в умовах воєнного стану факт реєстрації шлюбу може засвідчуватись актом, який складає відповідний командир, наділений відповідними повноваженнями.

    Такий акт може бути складений і без особистої присутності наречених. Один із пари, або навіть обидва, можуть бути присутніми під час його складення по відеозв’язку. У ньому зазначається дата та місце його складення, прізвища, власні ім’я та по батькові наречених, дати їх народження, громадянство, а у разі зміни прізвища — відомості про обране прізвище. Також акт обов’язково скріплюється гербовою печаткою військової частини і його оригінал направляється до будь-якого відділу РАЦС для складення актового запису про шлюб в паперовій формі та внесення інформації в Реєстр або до територіального органу Міністерства юстиції, який забезпечить його пересилання до відділу РАЦС.

    Актовий запис про шлюб складається в день отримання відділом РАЦС заяви про реєстрацію шлюбу або акту.

    У разі активної фази ведення бойових дій у відповідному регіоні є вірогідність того, що акт за будь-яких обставин може не надійти, тож варто в цьому випадку зробити копії документів, направляти документи на електронну адресу РАЦС або через інші доступні месенджери.

    Тож, пересічний військовий, який виконує бойові завдання та його наречена, яка перебуває в іншому регіоні України або за кордоном, можуть укласти шлюб дистанційно, при цьому не сплачуючи державне мито.

    Виникнуть притання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Детально все поясню і розкладу по полицях!

    Промський Євгеній Сергійович
    12.5%
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Дане питання регулюється Правилами державної реєстрації актів цивільного стану в Україні https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0719-00#Text

    Для реєстрації щлюбу необхідно надати наступні документи:

    Заява про реєстрацію шлюбу

    Документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу (якщо шлюб повторний)

    Документ, що підтверджує причину скорочення строку державної реєстрації шлюбу (у разі порушення суб'єктом звернення питання державної реєстрації шлюбу до спливу місячного строку)

    Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця, особи без громадянства та посвідка на постійне чи тимчасове проживання або інший документ, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України

    Рішення суду про надання права на шлюб (у разі звернення осіб віком 16-17 років)

    Документ, що підтверджує сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від слати державного мита (під час воєнного стану не подається, оскільки збір не справляється).

    Як бачите, вимога надати приписне посвідчення є незаконною.

    При виникненні додаткових питань натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Гончаренко Константин
    12.5%
    Гончаренко Константин рік тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Документи які необхідно подати: Наказ Міністерства юстиції №52-5 від 18.10.2000 року

    Заява за встановленою формою.

    Якщо ви раніше не були одружені, то достатньо мати з собою лише паспорти. У разі коли один або обидва закоханих є громадянами іншої країни, то окрім паспортного документа іноземця необхідно подати його переклад українською, засвідчений належним чином, та документи, які підтверджують легальність перебування в Україні.

    Якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, необхідно також надати документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним. Це може бути свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу чи про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб тощо.

    Іноземці так само мають надати документи, які підтверджують припинення шлюбу в країні проживання або громадянства. Відповідно до діючих міжнародних норм ці документи мають бути належним чином засвідчені. Це може бути консульська легалізація або апостиль.

    Міністерство юстиції України спростило укладення шлюбу під час воєнного стану. Це можна зробити протягом одного дня після заяви та дистанційно через Zoom.

    Так, на сьогодні реєстрація шлюбу може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії. При цьому, в певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦС. Наприклад, це можуть бути й поліцейські, й військові. Зокрема, це актуально для жінок і чоловіків, які несуть службу. Для них зробили можливість одружуватись дистанційно.

    Реєстрація шлюбу - Гід онлайн Дія (diia.gov.ua)

    "Жінка та чоловік, які бажають зареєструвати шлюб, подають особисто письмову заяву до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за їх вибором. В умовах воєнного стану шлюб може бути укладений із військовослужбовцем, поліцейським чи працюючим в закладі охорони здоров’я без його присутності".

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    10%
    Богачевська Ольга Дмитрівна рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    В даному випадку приписне посвідчення не є одним із документів, який потрібно надати в законному порядку.

    ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ШЛЮБУ

    Для державної реєстрації шлюбу подаються паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства заявника, та посвідка на постійне чи тимчасове проживання або інший документ, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України (пункт 3 розділу ІІ Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні).

    Особа має право на повторний шлюб після розірвання шлюбу та одержання свідоцтва про розірвання шлюбу або рішення суду, яке набрало законної сили (стаття 116 Сімейного кодексу України).

    Повторний шлюб реєструється органом державної реєстрації актів цивільного стану за умови пред’явлення особами, які раніше перебували в шлюбі, документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (частина друга стаття 14 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану»).

    Державна реєстрація шлюбу засвідчується Свідоцтвом про шлюб, зразок якого затверджує Кабінет Міністрів України. Свідоцтво про державну реєстрацію шлюбу видається кожному із подружжя.

    Камілова Марина  Сергіївна
    7.5%
    Камілова Марина Сергіївна рік тому

    Юрист, м. Київ, 8 років досвіду

    Доброго дня! Для подання заяви про державну реєстрацію шлюбу Вам необхідно пред’явити:

    Паспорт;

    Якщо раніше перебували у шлюбі, документ, що підтверджує розірвання попереднього шлюбу (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду)

    Приписне посвідчення не є обов’язковим документом (якщо Ви його не пред’являєте, в заяві про державну реєстрацію шлюбу, вказується, що Ви не пред’явили документ).

    Кирда Вячеслав Володимирович
    13.8%

    Вітаю, Павло!

    Без приписного можливо одружитись. Звертайтесь до органів РАЦС та подавайте заяву про одруження.

    Які необхідні документи?

    Для того, щоб провести державну реєстрацію шлюбу потрібно звернутись до будь-якого органу ДРАЦС в Україні з наступними документами:

    • заява за встановленою формою;
    • паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства.
    • якщо заявники або один з них раніше перебували у шлюбі – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо).
    • документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг.

    Які переваги «Шлюбу за добу»?

    Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502-р «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації» (зі змінами) усі бажаючі можуть одружитися у той самий день, коли були подані документи.

    Крім того:

    — реєстрація шлюбу проводиться у місці, обраному нареченими;

    — відсутня необхідності звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану;

    — економія часу;

    — не потрібно надавати документи про причину скорочення терміну реєстрації шлюбу.

    Як скористатися цією послугою?

    Для реєстрації шлюбу, запровадженою в рамках проекту Міністерства юстиції «Шлюб за добу» необхідно звернутися, із документами, до одного з організаторів, які надають таку послугу, обрати дату та час проведення шлюбу, підписати договір про надання послуг та сплатити державне мито.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Савченко Олександр
    13.8%
    Савченко Олександр рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Павло!

    Для реєстрації шлюбу військово-обліковий документ не вимагається, лише заява та паспорти наречених.

    Закон України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2398-17/conv#n...):

    Стаття 14. Державна реєстрація шлюбу

    1. Для державної реєстрації шлюбу жінкою та чоловіком особисто подається заява до органу державної реєстрації актів цивільного стану за їх вибором. Особи, які подали заяву про державну реєстрацію шлюбу, вважаються нареченими.

    Якщо жінка та/або чоловік не можуть через поважну причину особисто подати заяву про реєстрацію шлюбу, таку заяву, нотаріально засвідчену, можуть подати їх представники. Повноваження представника повинні бути нотаріально засвідчені.

    2. Повторний шлюб реєструється органом державної реєстрації актів цивільного стану за умови пред'явлення особами, які раніше перебували в шлюбі, документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу.

    3. Орган державної реєстрації актів цивільного стану, що прийняв заяву про реєстрацію шлюбу, зобов'язаний ознайомити наречених з умовами і порядком державної реєстрації шлюбу, їхніми правами та обов'язками як майбутніх подружжя і батьків, обов'язком повідомити один одному про стан свого здоров'я, попередити наречених про відповідальність за приховання відомостей про наявність перешкод для державної реєстрації шлюбу.

    4. Державна реєстрація шлюбу проводиться після закінчення одного місяця з дня подання нареченими заяви про державну реєстрацію шлюбу.

    За наявності поважної причини і з дозволу керівника органу державної реєстрації актів цивільного стану державна реєстрація шлюбу проводиться до закінчення зазначеного строку.

    5. У разі вагітності нареченої, народження нею дитини та якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого, державна реєстрація шлюбу проводиться в день подання відповідної заяви або у будь-який інший день за бажанням наречених протягом одного місяця.

    6. Якщо є відомості про наявність перешкод для державної реєстрації шлюбу, керівник органу державної реєстрації актів цивільного стану може відкласти таку реєстрацію, але не більш як на три місяці.

    7. Якщо наречені не з'явилися для проведення державної реєстрації шлюбу і не повідомили про причину неявки протягом трьох місяців з дня подання відповідної заяви, заява втрачає чинність.

    Якщо наречені не можуть з'явитися з поважної причини для проведення державної реєстрації шлюбу у встановлений день, строк такої реєстрації переноситься за їх письмовою заявою на інший день. У такому разі строк перенесення реєстрації шлюбу не може перевищувати одного року від дня подання відповідної заяви.

    8. Державна реєстрація шлюбу проводиться у приміщенні органу державної реєстрації актів цивільного стану.

    За заявою наречених державна реєстрація шлюбу може проводитися за місцем їх проживання, за місцем надання стаціонарної медичної допомоги або в іншому місці, якщо вони не можуть з поважної причини прибути до органу державної реєстрації актів цивільного стану.

    9. Державна реєстрація шлюбу проводиться у присутності нареченої та нареченого з пред'явленням для посвідчення їх особи і віку паспортів громадянина України або паспортних документів іноземця чи документа, що посвідчує особу без громадянства. Державна реєстрація шлюбу через представника не допускається.

    11. Свідоцтво про державну реєстрацію шлюбу видається кожному із подружжя.

    ПРАВИЛА державної реєстрації актів цивільного стану в Україні(https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0719-00#Text):

    2. Державна реєстрація шлюбу

    1. Для державної реєстрації шлюбу жінкою та чоловіком особисто подається заява про державну реєстрацію шлюбу (додаток 6) до органу державної реєстрації актів цивільного стану за їх вибором.

    Якщо жінка і (або) чоловік не можуть через поважні причини особисто подати заяву про державну реєстрацію шлюбу до органу державної реєстрації актів цивільного стану, таку заяву, справжність підпису(ів) на якій засвідчено нотаріально, можуть подати їх представники. Повноваження представника мають ґрунтуватися на нотаріально посвідченій довіреності.

    2. При поданні заяви про державну реєстрацію шлюбу жінка та чоловік пред'являють на посвідчення своєї особи паспорт або паспортний документ.

    "Шлюб за добу" - це пілотний проект. Його суть полягає у можливості зареєструвати шлюб у скорочений термін, в тому числі за добу за принципом екстериторіальності, тобто не має значення місце проживання громадян, які бажають вступити до шлюбу.

    Розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502 “Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу” поширює дію послуги за обраним заявниками місцем у мм. Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі, Сєвєродонецьку, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам’янець-Подільському, Рівному, Житомирі, Харкові, Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську, Сумах, Тернополі, Чернігові, Кривому Розі, Бахмуті, Запоріжжі, Білій Церкві, Борисполі, Кропивницькому, Станиці Луганській, Білгород-Дністровському, Полтаві, Кременчуці, Чугуєві, Хмельницькому, Черкасах, Хотині, Ковелі, Нововолинську, Нікополі, Кам’янському, Волновасі, Лимані, Покровську, Коростені, Мукачеві, Тячеві, Олександрії, Вознесенську, Первомайську Миколаївської області, Ізмаїлі, Дубному, Сарнах, Тростянці Сумської області, Генічеську, Новій Каховці, Каневі, Смілі, Вижниці, Володимир-Волинському, Радомишлі, Вишгороді, Трускавці, Чорноморську, Ромнах, Чорткові, Умані, Ніжині, Бердичеві, Новограді-Волинському, Калуші, Шостці, Корюківці, Коломиї, Кременці та с. Холодна Балка Біляївського району Одеської області, с. Білозір’я Черкаського району Черкаської області, с. Кам’яниця Ужгородського району Закарпатської області.

    Одружитися за добу можна за адресами, зазначеними на сайті Міністерства юстиції України
    ТАКОЖ ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА НАСТУПНЕ.

    Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text):

    Стаття 38. Обов’язки органів виконавчої влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, закладів освіти, посадових осіб, призовників, військовозобов’язаних та резервістів щодо виконання правил військового обліку

    4. Органи реєстрації актів цивільного стану зобов’язані в семиденний строк надати відповідним районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки, Центральному управлінню або регіональним органам Служби безпеки України, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки України відомості про події та дії, що нерозривно пов’язані з призовником, військовозобов’язаним, резервістом, його батьками та членами сім’ї (дружиною (чоловіком), дітьми) та підлягають обов’язковому внесенню до Державного реєстру актів цивільного стану громадян (відомості про народження фізичної особи, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, шлюб, розірвання шлюбу, зміну прізвища, власного імені та по батькові, смерть).

    11. Призовники, військовозобов’язані, резервісти в разі зміни їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи, посади зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідні органи, де вони перебувають на військовому обліку, у тому числі у випадках, визначених Кабінетом Міністрів України, через центри надання адміністративних послуг та інформаційно-телекомунікаційні системи.

    Закон України "Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1951-19#Text):

    Стаття 3. Основні засади ведення Реєстру

    1. Основними засадами ведення Реєстру є:

    1) обов’язковість внесення до Реєстру передбачених цим Законом відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів;

    Стаття 6. Відомості Реєстру

    1. До Реєстру заносяться та зберігаються в базі даних Реєстру такі відомості про призовників, військовозобов’язаних та резервістів:

    1) персональні дані;

    2) службові дані.

    Стаття 7. Персональні дані призовника, військовозобов’язаного та резервіста

    1. До персональних даних призовника, військовозобов’язаного та резервіста належать:

    8-1) відомості про сімейний стан особи та членів її сім’ї (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), а також дітей);

    Стаття 9. Права та обов’язки призовників, військовозобов’язаних та резервістів

    1. Призовник, військовозобов’язаний та резервіст має право:

    1) отримувати інформацію про своє включення (невключення) до Реєстру та відомості про себе, внесені до Реєстру;

    2) звертатися в порядку, встановленому розпорядником Реєстру, до відповідного органу ведення Реєстру з мотивованою заявою щодо неправомірного включення (невключення) до Реєстру запису про себе, виправлення недостовірних відомостей Реєстру.

    2. Призовник, військовозобов’язаний та резервіст зобов’язаний подавати до органу ведення Реєстру достовірну інформацію про свої персональні дані, що вносяться до Реєстру.

    Стаття 14. Ведення Реєстру

    1. Ведення Реєстру включає:

    1) внесення запису про призовників, військовозобов’язаних та резервістів до бази даних Реєстру для взяття на облік або при відновленні на військовому обліку з перевіркою відповідності персональних та службових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів існуючим обліковим даним;

    2) внесення змін до персональних та службових даних призовників, військовозобов’язаних, резервістів на підставі відомостей органів виконавчої влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, закладів освіти незалежно від підпорядкування і форми власності, а також відомостей, що подаються органу ведення Реєстру призовниками, військовозобов’язаними, резервістами;

    Якщо буде потрібна моя допомога, в тому числі зразок заяви, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Карпенко Андрей Владимирович
    12.5%
    Карпенко Андрей Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Здравствуйте!

    Приказом Министерства юстиции Украины № 3548/5 от 13.11.2017 года "Об утверждении Изменений к некоторым нормативно-правовым актам в сфере государственной регистрации актов гражданского состояния"

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1383-17#Text

    изменена форма заявления о государственной регистрации брака, которой предусмотрено внесение сведений о воинском звании, военкомате, номере приписного удостоверения/военного билета военнообязанных граждан.

    То есть, при Вашем обращении в ЗАГС для подачи заявлений о государственной регистрации брака Вам необходимо указать, что Вы военнообязанный, указать Ваш военкомат и данные Вашего военно-учетного документа (для возраста после 27 лет это военный билет).

    Органы ЗАГСа обязаны в течении 7 дней после проведения государственной регистрации брака военнообязанных прислать об этом уведомление военным комиссариатам по месту нахождения таких лиц на воинском учете.

    ВОЗМОЖНОСТЬ РЕГИСТРАЦИИ БРАКА БУДЕТ ЗАВИСЕТЬ ОТ ТОГО, УДОВЛЕТВОРЯТЬСЯ ЛИ РАБОТНИКИ ЗАГС ФОТО ПРИПИСНОГО.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Павло!

    ЗАЯВА про державну реєстрацію шлюбу (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0719-00#n1861):

    ВІН

    ВОНА

    1. Прізвище

    2. Власне ім'я

    3. По батькові

    4. Дата народження, виповнилося років

    5. Місце народження (місто, село, район, область, держава)

    6. Громадянство

    7. Відношення до військової служби:а) де перебуває на обліку;б) назва міста, номер поштової скриньки військової частини, де служить;в) військове звання (категорія)*;г) серія та номер військового квитка (тимчасового посвідчення) або посвідчення про приписку.

    ___*Стосовно призовників зазначається - «призовник».

    ТАК, У ЗАЯВІ ЗАЗНАЧАЮТЬСЯ ВІДОМОСТІ ПРО ВІДНОШЕННЯ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ.

    ЦЕ ПОТРІБНО ДЛЯ ТОГО, АБИ РАЦС МІГ ПОВІДОМИТИ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ШЛЮБУ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТ), ДЕ ВИ ПЕРЕБУВАЄТЕ НА ВІЙСЬКОВОМУ ОБЛІКУ (згідно ч.4 ст.38 Закону https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text).

    ОДНАК, В ЗАКОНОДАВСТВІ НЕМАЄ НОРМИ, ЗГІДНО ЯКОЇ ДЛЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ШЛЮБУ ПОДАЄТЬСЯ ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВИЙ ДОКУМЕНТ (ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРИПИСКУ ДЛЯ ПРИЗОВНОЇ ДІЛЬНИЦІ ЧИ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК/ТИМЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНОГО).

    ТОМУ ВИМАГАТИ ЙОГО У ВАС НЕ БУДУТЬ, НЕ МАЮТЬ НА ЦЕ ПРАВА.

    Адже, відповідно до ст. 19 Конституції України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    Якщо буде потрібна моя допомога, в тому числі зразок заяви, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України