Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

28 жовтня 2022, питання №75037

Перетин кордону України

Чи можна перетнути кордон України, якщо я маю відстрочку на рік у військовому квитку, так як я являюся годувальником не повнолітньої дитини інваліда. Дитина знаходиться з мамою за кордоном. Чи я зможу перетнути кордон без дитини?

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Валентине.

    Два моменти:

    1. Вашу відстрочку у військовому квитку треба бачити.

    2. Щодо виїзду за кордон без дитини, то це можливо тільки у такому випадку:

    ...Виїзд за межі України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, зазначених в абзацах третьому - сьомому, дев’ятому і десятому цього пункту та пункті 2-2 цих Правил, може здійснюватися самостійно без осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, чи дітей, визначених пунктом 2-2 цих Правил, на підставі довідки про перебування таких осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, чи дітей, визначених пунктом 2-2 цих Правил, на консульському обліку, документів (їх нотаріально засвідчених копій), що дають право на виїзд, які передбачені відповідно в абзацах третьому - сьомому, дев’ятому і десятому цього пункту та пункті 2-2 цих Правил, та документів, зазначених у пункті 2 цих Правил...

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Доброго дня.

    Необхідно бачити запис про Вашу відстрочку або хоча б її підстави.

    Але, Ви зможете виїхати за кордон за умови, якщо дитина стоїть на консульському обліку в країні перебування.

    В такому випадку дипломатична установа надає відповідну довідку, що є підставою для виїзду за кордон.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Без дитини перший раз виїхати виїхати неможливо. Після виїзда, коли станете на косульськмй облік зможете виїзджати самостійно.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Валентине, Ви створили заявку, однак вказали номер, на який я не маю змогу набрати


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України