Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 12 листопада 2022, питання №75704

Отпустят ли с вч в случае восстановления через суд на другой службе

Здравствуйте!
Был уволен со службы в полиции
Интересует если я пойду служить добровольцем в ВСУ, то в случае удовлетворении иска в суде и восстановлении на службе в полиции отпустят ли меня служить в МВД и насколько это может быть проблематично?

Відповіді юристів (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Всі підстави для звільнення зі служби передбачені ст. 26 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу". Такої підстави, як поновлення на роботі, в цьому переліку не має.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, такої підстави для звільнення не передбачено. Тому ви не зможете звільнитися у разі отримання рішення суду про поновлення на роботі у поліції. У разі поновлення на роботі ви маєте право на компенсацію у вигляді середньої заробітної плати за кожен місяць, з момента звільнення до моменту поновлення.

    Звільнення з військової служби передбачено Ст. 26 ЗУ про військовий обов'язок і військову службу.

    Якщо є питання Задавайте.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Вікторе!

    Питання цікаве, звичайно. Оскільки із поліції не мобілізують до ЗСУ, то при поновленні на роботі, якщо Ви вже будете служити в ЗСУ добровольцем, скорше за все, прийдеться додатково оскаржувати наказ воєнкома про мобілізацію. В будь-якому випадку автоматично повернення на роботу не станеться точно. Тому не радив би Вам вирішувати питання зі службою в ЗСУ саме зараз до рішення суду по суті позову про поновлення на роботу у поліції.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте зелену галочку та залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Вікторе.

    Ні, не відпустять. Якщо Ви будете мобілізовані, то Ваше звільнення із лав ЗСУ можливе тільки за наявності законної підстави.

    Всі вони визначені в статті 26 Закону України "Про ВОіВС".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України