Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 08 грудня 2022, питання №76749

Звільнення з роботи .

Добрий день. 3 місяці я перебувала на лікарняному. Роботодавець бажає звільнити . Наполягає на написанні за власним бажанням . Я не хочу звільнятися .Що буде якщо звільнить по статті ? По статті прогул ,через те що вже не було лікарняного пів місяця . Не виходила тому що я перебуваю у беспечному місці через війну .Чи можна буде поновитися на роботі через цю обставину ?
І ще роботодавець пропонує відпускні , можливо обманює, щоб я написала сама заяву . На яких підставах вони можуть їх виплатити , якщо я заяву не писала ?

Відповіді юристів (10)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Лола.

    Я Вам у будь-якому випадку не раджу писати заяву на звільнення, та ще й за власним бажанням. Якщо роботодавець захоче Вас звільнити, він це зробить. А Ви потім зможете оскаржити таке звільненян в судовому порядку. Якщо напише за власним бажанням, такого права позбавитесь, все банально просто.

    Щодо лікарняного та іншого періодів, потрібно розбиратись більш детально.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Лола Клієнт рік тому

      А які наслідки несе звільнення ?Бо мені погрожують що в мене якісь там проблемьІ будуть з документами .

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Лола.

        Ви маєте на увазі звільнення за власним бажанням?

        • Лола Клієнт рік тому

          ні .по статтті.

          • Кирда Вячеслав Володимирович

            Наслідки можуть бути різними, залежно від підстави звільнення, але такий наказ з великою долею вірогідності можна буде оскаржити в судовому порядку.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, не пишітЬ заяву за власним бажанням, краще напишіть заяву про надання вам віжпустки без збереження заробітною плати за той період відсутності без поважних причин.

    для детальной консультації натискайте кнопку звернутися.

    • Лола Клієнт рік тому

      що за історія з відпускними ? Єяка процедура отриманя відпускних ?

      • Корнійчук Євген Іванович

        Відпускні ви отримуєте при виході у щорічну відпустку. При звільненні вам виплачують суму за невикористані дні такої відпустки.

        Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

        Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Щоб відповісти на Ваше питання необхідно отримати додаткову інформацію -

    де знаходиться Ваше підприємство (установа)?

    Виходячи з відповіді на це питання можливо надати відповідь про законність звільнення та можливість поновлення на роботі. Також необхідно зробити деякі кроки, для полегшення можливого поновлення в майбутньому.

    Ви повинні мати на увазі, що при звільнення, незалежно від підстав, навіть і за прогул, роботодавець зобов'язаний сплати всі належні виплати, у тому числі і компенсацію за невідбуту частину відпустки.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Ніяких заяв Вам писати не треба! Якщо роботодавець Вас звільнить за прогул - це буде незаконно, і Ви зможете оскаржити таке звільнення в суді!

    Тому, якщо у Вас виникнуть питання або бажання отримати мою допомогу, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України