Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 22 грудня 2022, питання №77344

Не перевод на другую должность

Здравствуйте, я после периодического медицинского осмотра был признан негоден к работе 15.11.2022, об этом уведомил работодателя. Работодатель в своих интересах не стал переводить меня на другую должность как это требует закон, на просьбы о переводе всячески игнорирует меня. Когда коллектив узнал о том что я не годен к той работе которую выполнял до 19.12.2022, работодатель лично отстранил меня от какой либо работы и требует чтобы я уволился по собственному желанию и отказывается делать перевод на другую должность. За всё время моего отсутствия на работе была совершена сборка подписей и докладных на меня, и уведомил меня что коллектив будет обсуждать моё дальнейшее продолжение работы.

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Самостійно не раджу Вам звільнятитись. Працюйте до останнього. Якщо Ваші права порушуються, раджу Вам одразу звернутись із скаргою до Держпраці або її територіального органу.

    Успіхів.

    • Александр Клієнт рік тому

      Держпраці посилається на те, що під час військового стану перевірки заборонені.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Заборонені, але не щодо всього.

        Для ознайомлення: https://buh.ligazakon.net/analitycs/214163_vdnovleno-perevrki-derzhprats-shcho-perevryatimut--yak-shtrafuvatimut

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олександре!

    Працівників, які потребують за станом здоров'я надання легшої роботи, роботодавець повинен перевести, за їх згодою, на таку роботу відповідно до медичного висновку тимчасово або без обмеження строку.

    При переведенні за станом здоров'я на легшу нижчеоплачувану роботу за працівниками зберігається попередній середній заробіток протягом двох тижнів з дня переведення, а у випадках, передбачених законодавством України, попередній середній заробіток зберігається на весь час виконання нижчеоплачуваної роботи або провадиться виплата допомоги з державного соціального страхування.

    Працівник, який відмовився від переведення на легшу роботу, якої він відповідно до медичного висновку потребував за станом здоров'я, не може бути звільнений за п. З або п. 4 ст. 40 КЗпП. Роботодавець може у зв'язку з цим розірвати трудовий договір за п. 2 ст. 40 КЗпП, якщо наявні передбачені ним умови.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Якщо ж консультація Вас задовільнила, активуйте зелену галочку та залиште відгук.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України