Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 13 січня 2023, питання №78516

Академічна відпустка та мобілізація

Добрий день. Якщо я наразі знаходжусь на академічній відпустці, і в вересні я повернусь до навчання на денну форму навчання, то в мене буде відстрочка від мобілізації на подальший час навчання?

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Павло!

    Так, відстрочка буде, не переймайтесь. Більше того, Ви маєте право на відстрочку протягом дії академічної відпустки.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    • Павло Клієнт рік тому

      Щиро дякую за Вашу відповідь, але Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" передбачає, що під час академічної відпустки відстрочка від призову НА СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ не втрачається. Однак це строкова військова служба. В моєму випадку мова йде про призов під час мобілізації. Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не передбачає збереження права на відстрочку під час академічної відпустки. Тобто це може значити що мене можуть мобілізувати під час академічної відпустки? Дуже дякую.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Ви матимете право на відстрочку до тих пір, поки є студентом. Відповідно якщо Вас залашають ще на один рік навчання, статус студента Ви не втрачаєте. Так само і з академічною відпусткою.

        Але тут є певні нюанси: якщо зможете за потреби надати до ТЦК потрібний пакет документів про навчання, відстрочка буде. Одним із основних документів буде довідка про навчання, де має бути зазначено про денну форму і, звичайно, не згадуватись про академічну відпустку.

        Якщо це все зробите без проблем, відстрочка буде.

        Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, академічна відпустка не позбавляє статуса студента, тому вы маєте право на відстрочку від мобілізації згідно ст 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України