Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 27 квітня 2023, питання №84496

Припинення трудового договору

Дуже потребуємо юридичної допомоги стосовно трудових відносин моєї мами.
Моя мама Мирошниченко Валентина Анатоліївна, працювала соціальним робітником в Ізюмському районі, Харківської області. З початком війни ми з нею вимушені були покинути Україну та виїхали до Польщі. На початку літа з її роботи надіслали фото документу, що з нею тимчасово припинено трудовий договір, за березень по червень, жодної виплати заробітної плати не було. Перед новим роком, як настала деокупація, подзвонила новий керівник мами, та сказала написати на 3 місяці заяву на безоплатну відпустку. Зараз вони вимагають написати заяву на звільнення, інакше звільняють по статті, що мама не виходить на роботу. Але наше село зруйноване, житла немає, надавати соц послуги стареньким неможливо, бо їх також в селі немає, повертатися нікуди. Підкажіть будь ласка, чи правомірно звільняють з роботи в цій ситуації? Мама має 56 років, вона інвалід 2 групи. І чи повинні надати якісь виплати їй за період з березня по червень(по дату припинення трудового договору) ? Та при звільненні повинні виплатити ще якісь кошти.? Чи можна якось уникнути звільнення?

Відповіді юристів (1)

    Кондратенко Богдан Викторович
    Кондратенко Богдан Викторович рік тому

    Адвокат, м. Дніпро, 7 років досвіду

    Вітаю! Якщо припинення трудового договору відбулося без порушення процедури, то це законно. Водночас, потрібно більш детально проаналізувати вашу ситуацію та оцінити шанси виграшу справи. Позовну заяву можна подати самостійно через систему "Електронний суд". Можу допомогти скласти позовну заяву, а також представляти ваші інтереси як адвокат.

    У разі виникнення бажання отримати більш детальну консультацію, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України