Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спортивне право, 06 червня 2023, питання №86392

Виїзд за кордон на чемпіонат світу

Доброго дня, я Романішак Олександр Андрійович 23.08.2003, проживаю в Івано Франківській області. 22-23 липня поточного року відбудеться чемпіонат світу з Effotball в місті Токіо, Японія. Чи могли б ви мене проконсультувати куди мені потрібно звернутись для отримання дозволу на перетин кордону та на перебування за кордоном на час проведення даних змагань. Всі додаткові допоміжні, підтверджуючі матеріали можу надати в особистій переписці, дякую.

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Олександре!

    Згідно п.2-11 Правил перетинання державного кордону громадянами України У разі введення в Україні воєнного стану пропуск через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів та за умови виконання правил перетину державного кордону України:

    спортсменів, які включені в установленому порядку до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю; тренерів із складу національних збірних команд України, які забезпечують підготовку спортсменів, включених до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю; спортивних суддів та фахівців, що забезпечують, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль за підготовкою спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю для участі в спортивних заходах та/або спортивних змаганнях, що проводяться за кордоном;

    Підтвердними документами для осіб, зазначених у підпункті 1 цього пункту, є рішення Мінмолодьспорту щодо включення до складу учасників спортивного заходу та/або спортивного змагання.

    Особи, зазначені у підпункті 1 цього пункту, можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетинання державного кордону, але не менше строку проведення заходу, визначеного в Єдиному календарному плані фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на відповідний рік. Строк перебування за кордоном може бути збільшений у разі, коли зазначені особи братимуть участь в іншому спортивному заході та/або спортивному змаганні в іншій країні, визначеній Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на відповідний рік, який починається протягом 10 робочих днів з дня завершення попереднього спортивного заходу та/або спортивного змагання.

    У разі непідтвердження мети поїздки уповноважені службові особи Держприкордонслужби відмовляють у перетинанні державного кордону особам, зазначеним у підпунктах 1 і 2 цього пункту, в порядку, визначеному частиною першою статті 14 Закону України “Про прикордонний контроль”.

    Отже, щоб перетнути кордон на підставі участі в спортивних змаганнях, Ви повинні мати - закордонний паспорт та рішення Міністерства молоді та спорту щодо Вашого включення до складу учасників спортивного змагання.

    В іншому випадку для виїзду з України - Вам потрібно мати підстави згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вам потрібно звернутись до Міністерства молоді та спорту для включення Вас до складу учасників спортивного заходу. Колега вище навів Вам нормативну базу.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України