Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 29 червня 2023, питання №87440

Чи продовжується термін контракту директора школи на період, протягом якого він був мобілізованим?

Доброго дня. Призначений директором школи з 01.09.2022 по контракту на 2 роки. Термін контракту закінчується 31 серпня 2023 року. Але 25.02.2022 був мобілізований до ЗСУ. Демобілізований 18.12.2022. Чи має бути продовжений термін контракту на період, протягом якого я був мобілізований (10 місяців)?

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ні термін не продовжується.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    У разі мобілізації директора школи до ЗСУ під час воєнного стану, за ним зберігається його робоче місце і посада.Відповідно до ст. 119 Кодексу законів про працю та Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин" який набув чинності 19 липня 2022 року, за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування і формиУ разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України