Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 03 липня 2023, питання №87709

Звільнення та працевлаштування

Доброго дня. Підкажіть будь ласка - на данний час я отримав догану і хочу звільнитися. Мене цікавить які перспективи звільнення в такому випадку? ( Чи отримаю я виплати, чи позначиться данна ситуація в трудовій ).
Також я хочу працевлаштуватися в іншій приватній організації- чи обов'язково мене при працевлаштуванні мені потрібно буде йти у воєнкомат.
Мені 34 роки.

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Відомості про оголошення догани, на відміну від заохочення, до трудової книжки не заносяться. Щодо перспектив звільнення, то по якій підставі Ви хочете звільнятись?

    Що стосується працевлаштування, то самостійно йти до ТЦК не потрібно буде, але інформацію про Ваше призначення підприємоство має передати до ТЦК.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Догана, як вид дисциплінарної відповідальності має наслідки виключно в межах самого підприємства, тобто в період дії догани, до Вас не можуть бути засоби заохочення або вони можуть бути знижені (премія тощо).

    При звільнені роботодавець зобов'язаний виплатити Вам всі належні суми (за невідбуту частину відпустки, недоотриману матеріальну допомогу, якщо вона обов'язкова тощо), незалежно від догани.

    Відомості щодо догани ніде, крім внутрішньої документації підприємства не відображаються.

    Відомості щодо місця роботи військовозобов'язаного відносяться до облікових даних, тому Ви зобов'язані сповістити про це ТЦК незалежно від того, що про це сповістить саме підприємство, у всякому разі, це вимагає Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    Ваша догана аж ніяк не впливає на звільнення та виплати по ньому!

    .Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Обов'язково на них відповім!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України