Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 04 липня 2023, питання №87753

Чи мають право вимагати оплату студентів за період, в який гуртожиток стоїть зачинений в непридатному для життя, аварійному стані?

Будівля гуртожитку після прильоту поряд, внаслідок якої 7.03.2022 сталася пожежа, повибивалися вікна і тд., з 8.03.2022 зачинена для проживання студентів, позаяк знаходиться в аварійному стані та не має житлових умов (електроенергія, вода, опалення, тощо). Але адміністрація гуртожитку вимагає оплату за період, коли в гуртожитку вже ніхто не жив, не живе і не може жити.
Чи законно це все? Щоб оплата не нараховувалася студентам пропонують виселитися, виписатись із гуртожитку та прописатися деінде, хоча більшість із них є ВПО, деякі за кордоном, і фізично не можуть прописатися деінде. Комендантка гуртожитку стверджує що ці борги нараховані за факт прописки та зберігання речей в гуртожитку (деякі студенти забрали всі речі), але суми у всіх за один і той самий період відрізняються суттєво. Студентів іншого факультету було виселено з гуртожитку без оповіщення про це, але оплату з них так само вимагають.

Буду вдячна за допомогу

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Софія!

    Питання риторичне. Звичайне ні! Рекомендую писати скаргу до керівництва ВНЗ, а у разі відсутності порозуміння - до МОУ.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Обов'язково на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Звичайно, що дана вимога абсолютно незаконною.

    Я раджу одразу звертатись зі скаргою до Міністерства освіти і науки України.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України