Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 08 липня 2023, питання №88035 150₴

Якщо я не згоден на суму страхово відшкодування я маю право вимагати різницю з винуваця ДТП

Доброго дня страхова компанія нарахувала
відшкодування після ДТП, але цієї суми за мало для ремонту авто, я можу не погоджуватись з цією сумою і як мені тоді поступити, чи можно просити різницю у винуваця ДТП дякую.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Олександре!

    Якщо сума Вашого страхового відшкодування менша за реальну шкоду отриману Вашим авто у випадку ДТП та підтверджену документально технічною експертизою та оцінкою виконаних ремонтних робіт, Ви може звернутись із позовом до суду про відшкодування різниці, яка встановлена між першим та другим.

    Винуватець ДТП повинен цю різницю Вас виплатити.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти розібратися в них!

    • Олександр Клієнт 10 місяців тому

      Тоді мені потрібно визивати незалежного єксперта, для того щоб перерахував після страхового маршала чи достатньо буде чеків СТО для подальшого позову до суду. Дякую.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Там же у Вас здається була проведена оціночна експертиза, чи ні? Крім того у Вас є акт виконаних робіт по ремонту авто, і рахунки щодо його оплати.

        Пам'ятайте, Ви ще маєте цілком закономірне в таких випадках право вимогати з винуватця ДТП відшкодування моральних збитків та компенсації за втрату авто товарного вигляду.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України