Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 11 липня 2023, питання №88155

Чи потрібно мати посвідчення про відстрочку, коли супроводжуєшь дитину, із уродженими захворюваннями, але який не встановлена інвалідність

Доброго дня. Дякую усім за попередні відповіді. Хочу уточнити, щодо для перетину кордону для батька, який виховує рідну дитину, хвору на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, .. гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, але якій не встановлено інвалідність. Чи повинен чоловік, який перетинає кордон із такою дитиною, мати посвідчення про відстрочку від призову? Завчасно дякую за відповідь.

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ні, такого мати не потрібно. Відношення чоловіка до виконання військового обов'язку при перетину кордону за даною підставою не перевіряється.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, військові документи для перетину кордону не потрібні.

    Чоловік повинен мати свідоцтво про народження, довідку ЛКК про захворюванні дитини. Або довідку про нарахування допомоги у зв'язку з хворобою дитини.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, військові документи для перетину кордону не потрібні.

    Чоловік повинен мати свідоцтво про народження, довідку ЛКК про захворюванні дитини. Або довідку про нарахування допомоги у зв'язку з хворобою дитини.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    В такому випадку доказувати документально право на відстрочку непотрібно.

    Згідно роз'яснень ДПСУ від 2.02.23 року:

    Порядок встановлено: Пункт 2-2 «Правил перетинання державного кордону громадянами України», затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57

    Виїзд за межі України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, зазначених в абзацах третьому - сьомому, дев’ятому і десятому цього пункту та пункті 2--2 цих Правил, може здійснюватися самостійно без осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, чи дітей, визначених пунктом 2--2 цих Правил, на підставі довідки про перебування таких осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, чи дітей, визначених пунктом 2---2 цих Правил, на консульському обліку, документів (їх нотаріально засвідчених копій), що дають право на виїзд, які передбачені відповідно в абзацах третьому - сьомому, дев’ятому і десятому цього пункту та пункті 2-2 цих Правил, та документів, зазначених у пункті 2 цих Правил.

    Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, зазначені в абзацах третьому - сьомому, дев’ятому і десятому цього пункту, які супроводжували осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, чи дітей, визначених пунктом 2-2 цих Правил, для виїзду за межі України, зобов’язані повернутися в Україну не пізніше повернення на територію України осіб, яких вони супроводжували."".

    Виникнуть питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України