Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 18 липня 2023, питання №88520

Які дії нам робити щоб була нарахувана пенсія?

Доброго дня! Питання: у свекрухи є право на достроковий вихід на пенсію у 50-річному віці. Подали до ПФУ документи. Там відмова.
Свекруха з деокупованої території, працювала все життя у Психіатричній лікарні звільнилася в 2017 році, з 24.02.2022 ця лікарня була окупована, деокупували лише у вересні 2022 року. ПФУ свою відмову коментують тим, що їм потрібні довідки з місця роботи, але їх не маємо змоги взяти, всі архіви залишились у лікарні, там зараз точаться бойові дії, це саме прикордоння, а архіви з лікарні не вивозили, лише евакуювали людей, працівник ПФК сказала що її нічого не хвилює в плані довідок, або шукайте або через рішення суду нараховуватимуть пенсію. Підкажіть як нам краще в цій ситуації діяти та куди звертатись? Якщо суд, то як все це працює. Велике дякую.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Відмову ПФУ можна оскаржити до суду.

    Виникнуть додаткові питання, звертайтесь до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України