Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 16 серпня 2023, питання №90184

Неправомірне рішення чиновником видачі контрольної картки на порушення благоустрою

Новий власник квартири на першому поверсі багатоквартирного будинку робить реконструкцію приміщення з облаштуванням вхідних груп. Попередньо житлову квартиру перевів в нежитлове приміщення (на це мешканці будинку згоду не надавали).
Формально всі дозвільни документи існують. Але підписів мешканців, які не заперечують проти вхідних груп менше, ніж підписів мешканців які проти. Підписи мешканців, які не дають дозвіл на облаштування вхідних груп було направлено у відповідний департамент.

Питання.
1. Чи доцільно написати заяву в поліцію/ДБР/прокуратуру щодо неправомірного рішення чиновником видачі контрольної картки на порушення благоустрою? Мета - скасування цього рішення на підставі невідповідності чинному законодавству документа зі згодою мешканців/співвласників.
Як наслідок - притягнення чиновника до відповідальності.

2. Що потрібно зробити, щоби з великою вірогідністю виграти в суді та зобов’язати власника демонтувати сходи до вхідної групи та за власний кошт відновити фасад будинку ?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України