Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 20 серпня 2023, питання №90467

На який термін подовжують контракт директора ЗПО після двох років праці на посаді

На який термін призначається директор позашкільної установи? Пропрацювала два роки, перший рік контракт на 1 рік, другий рік роботи знову 1 рік! Чим керуватися,чи обов' язково контракт чи можна безстроковий договір? Де чітко прописано,на який термін призначають керівника зпо?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Трудові відносини в системі позашкільної освіти регулюються законодавством України про працю, Законом України "Про освіту", Законом України "Про позашкільну освіту" та іншими нормативно-правовими актами.

    Керівника закладу позашкільної освіти призначає на посаду та звільняє з посади засновник (засновники) або уповноважений ним (ними) орган.

    Потрібна додаткова консультація - звертайтесь.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    З директором ЗПО може бути укладений бестроковий трудовий договір. Законодавство не передбачає обов'язку укладення саме строкового трудового договору.

    Всього доброго. Успіхів!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Трудові відносини в системі позашкільної освіти передбачені статтею 23 Закону України «Про позашкільну освіту», якою визначено, що трудові відносини в системі позашкільної освіти регулюються законодавством України про працю, Законом України "Про освіту", цим Законом та іншими нормативно-правовими актами. Керівника закладу позашкільної освіти призначає на посаду та звільняє з посади засновник (засновники) або уповноважений ним (ними) орган.

    Згідно частини 2 статті 25 ЗУ "Про освіту"

    "Засновник закладу освіти або уповноважений ним орган (особа):

    • приймає рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію, зміну типу закладу освіти, затверджує статут (його нову редакцію), укладає засновницький договір у випадках, визначених законом;
    • укладає строковий трудовий договір (контракт) з керівником закладу освіти, обраним (призначеним) у порядку, встановленому законодавством та установчими документами закладу освіти;
    • розриває строковий трудовий договір (контракт) з керівником закладу освіти з підстав та у порядку, визначених законодавством та установчими документами закладу освіти..."

    Якщо у Вас комунальний заклад позашкільної освіти, то міська рада, як засновник установи повинна визначити порядок та термін призначення на посаду керівника закладу у Статуті закладу позашкільної освіти .

    Трудовий договір обов'язково має бути строковим.

    У разі виникнення додаткових питань, звертайтесь! Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України