Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 18 вересня 2023, питання №92828

Нет подьезда к паю, участок находится по середине поля

Нет подьезда к паю он находится посредине поля,дороги нет как подьезать фермер на отрез отказывается предоставлять проезд и менятся полями.

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    Тут йдеться про правила добросусідства.

    Земельним кодексом встановлено, що спори щодо дотримання правил добросусідства вважаються земельними спорами. Так, відповідно до статті 158 ЗК України органи місцевого самоврядування вирішують земельні спори, що стосуються додержання громадянами правил добросусідства.

    Тому, якщо ваші сусіди в добровільному порядку не дотримуються правил добросусідства, ви маєте право подати заяву до сільської, селищної або міської ради аби примусити їх виконувати зазначені вимоги. Така заява розглядається у тижневий строк з дня її подання за участю зацікавлених сторін. За наслідками розгляду заяви приймається рішення, де і зазначається порядок його виконання..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Юрий Клієнт 8 місяців тому

    Якщо сусідні землі(паі через які потрібно проіхати)знаходяться в оренді у одного фермера, і саме він не дає проіхати до моєї ділянки, мотивуючи тим що поле засіяне?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ну, то я Вам відписав, що треба робити.

      • Юрий Клієнт 7 місяців тому

        я правильно розумію то сільська рада об отг повинні відреагувати по моїй заяві а він може просто не надати права проїзду і все ? Тоді звертатися в суд а це може йти і пару років ця тяганина і він буде обробляти мою землю і надалі хоча я маю на руках акт прийому передачі земельної ділянки і всі документи на неї?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Вибачте, але у Вас є інші варіанти?

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. За частиною 6 статті 37-1 Земельного кодексу України, власники та користувачі земельних ділянок усіх форм власності, розташованих у масиві земель сільськогосподарського призначення, зобов’язані надавати право сервітуту для забезпечення проходу (проїзду) іншим власникам та користувачам земельних ділянок до належної їм на відповідному праві земельної ділянки. Власники або землекористувачі земельних ділянок чи інші заінтересовані особи можуть вимагати встановлення таких земельних сервітутів: а) право проходу та проїзду на велосипеді; б) право проїзду на транспортному засобі по наявному шляху (стаття 99 земельного кодексу).

    Ви можете звернутись до сільської/селищної ради зі скаргою на бездіяльність та дії фермера.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного чи інших питань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами чи надати Вам інші юридичні послуги.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України