Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Банківська право, 02 жовтня 2023, питання №93957

Заблокировал банк мне счёт.я ничего не должен .они подозревают какие то мошенничество.хотя ничего не было

Изи банк заблокировал мне счёт.что мне делать?я ничего ему не должен.таи зависло 57000 гривен.просят подтвердить операции средств.я этого сделать не могу

Відповіді юристів (3)

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю, Сергій!

    1. Не довіряти банківським установам розміщуючи значні суми коштів на довгий період.

    2. Завжди думати, перед тим які гроші, від коро отримуєте та як потім будете пояснювати їх походження фінмоніторингу.

    3. Звернутися до адвоката за місцем свого проживання та розглянути можливість повернення грошей шляхом звернення до суду, адже жодна особа не має доводити свою невинуватість у вчиненні дій, які заборонені законом.

    4. Якщо знаєте, що це шахрайські гроші, то можуть виникнути проблеми з правоохоронними органами.

    5. Також можуть виникнути проблеми з податковими органами, оскільки це може бути розцінене як несплата податків і зборів до бюджету, підприємницька діяльність без реєстрації, інші численні податкові порушення зі штрафними санкціями, що перевищують суми несплат до бюджету.

    Успіхів Вам у вирішенні питання!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Очевидно, це наслідки внутришнього фінансового моніторингу банку. Останній має на це право.

    Якщо Ви не зможете пояснити походження коштів, то їх Вам рано чи пізно повернуть, але обслуговувати Вас цей банк, скорше за все, більше не буде.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Якщо Ви не підтвердите походження коштів Вам закриють рахунок, а кошти повернуть.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України