Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 23 жовтня 2023, питання №95378

відповідальність малолітніх без вини

якщо дитина розбила телефон не спеціально., хто відповідатиме? тобто дитина гралася у дворі залишившим куртку і телефон на куртці на лавочці, інша дитина підбігла забрати свій рюкзак який стояв поруч і ненароком зачепив куртку , телефон впав і розбився але було темно і дитина не бачила що там лежить куртка з телефоном. хто буде нести відповідальність?

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У даній ситуації мова йде про майнову відповідальність. За малолітніх та неповнолітніх батьків майнову відповідальність несуть батьки. Попробуйте домовитмись із батьками дитини.

    Успіхів.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно зі ст. 1178 ЦК України за заподіяну шкоду особами, які не досягли 14 років, несуть відповідальність їхні батьки (усиновлювачі), опікуни, навчальні, виховні та інші заклади, якщо вони не доведуть, що шкоду було завдано не з їх вини.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    За матеріальну шкоду вчинену дитиною, несуть відповідальність батьки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 6 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо батьки дитини, чий телефон було розбито, будуть звертатись до батьків дитини, яка розбила телефон, то батьки другої дитини зобов'язані будуть відшкодувати вартість телефону. Вартість користованого телефону можна визначити з його ціни продажу з урахуванням ступеня його зносу, віку телефону та інших його ознак.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України