Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право і процес, 15 листопада 2023, питання №96840

до кого звернуться, щоб провадження передали для розслідування в інший підрозділ?

Слідчий відділ відділення поліції №5 Дніпровського районного управління національної поліції в Дніпропетровській області з 5 січня 2019 року розслідує кримінальне провадження по ст. 382 ч. 1 КК України стосовно посадових осіб Головного управління пенсійного фонду в Дніпропетровській області, по якому я являюсь потерпілим. За цей час слідство навіть не встановило осіб, причетних до невиконання рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, яке вступило в законну силу, тричі закривало провадження за відсутністю складу злочину, про що мене ніхто не повідомляв і про закриття я дізнавався випадково, всі постанови про закриття я оскаржував в суді і суд задовольняв мої заяви. До кого і на підставі якої статті КПК я можу звернутись щоб провадження передали для розслідування в слідче управління національної поліції в Дніпропетровській області?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Миколо!

    Ви можете оскаржити бездіяльність слідчого до слідчого судді.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Микола Клієнт 5 місяців тому

      дякую, в оскарженні можливо вказати вимогу передати провадження для розслідування в інший підрозділ?, це ст. 306 КПК України?

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 5 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго вечора!

    ПИТАННЯ ЩОДО ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ПІДСЛІДНОСТІ ВИЗНАЧАЄ ПРОКУРОР.

    ВАМ СЛІД ЗВЕРНУТИСЯ СПОЧАТКУ З КЛОПОТАННЯМИ У МІСЦЕВУ ПРОКУРАТУРУ ТА ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ОБЛАСНУ ПРОКУРАТУРУ.

    КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2013, № 9-10, № 11-12, № 13, ст.88):

    Кримінальний процесуальний к... | від 13.04.2012 № 4651-VI (rada.gov.ua)

    Стаття 218. Місце проведення досудового розслідування

    1. Досудове розслідування здійснюється слідчим того органу досудового розслідування, під юрисдикцією якого знаходиться місце вчинення кримінального правопорушення.

    2. Якщо слідчому із заяви, повідомлення або інших джерел стало відомо про обставини, які можуть свідчити про кримінальне правопорушення, розслідування якого не віднесене до його компетенції, він зобов’язаний протягом п’яти днів з дня встановлення таких обставин письмово повідомити про них прокурора та проводити розслідування доти, доки прокурор не визначить іншу підслідність.

    Прокурор розглядає письмове повідомлення слідчого протягом десяти днів з дня його отримання та в разі підтвердження наведених у ньому обставин зобов’язаний прийняти постанову про визначення підслідності.

    Прокурор у разі самостійного встановлення обставин, що свідчать про необхідність визначення іншої підслідності, протягом десяти днів з дня встановлення таких обставин зобов’язаний прийняти постанову про визначення підслідності.

    3. Якщо місце вчинення кримінального правопорушення невідоме або його вчинено за межами України, місце проведення досудового розслідування визначає відповідний прокурор з урахуванням місця виявлення ознак кримінального правопорушення, місця перебування підозрюваного чи більшості свідків, місця закінчення кримінального правопорушення або настання його наслідків тощо.

    4. На початку розслідування слідчий перевіряє наявність вже розпочатих досудових розслідувань щодо того ж кримінального правопорушення.

    У разі якщо буде встановлено, що іншим слідчим органу досудового розслідування або слідчим іншого органу досудового розслідування розпочато кримінальне провадження щодо того ж кримінального правопорушення, слідчий передає слідчому, який здійснює досудове розслідування, наявні у нього матеріали та відомості, повідомляє про це прокурора, потерпілого або заявника та вносить відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Якщо під час досудового слідства буде встановлено, що особа вчинила кримінальний проступок за відсутності в її діях складу злочину, слідчий за погодженням із прокурором надсилає матеріали кримінального провадження керівнику органу дізнання з урахуванням підслідності.

    Якщо при здійсненні дізнання буде встановлено, що особа вчинила злочин, дізнавач за погодженням із прокурором надсилає матеріали кримінального провадження керівнику органу досудового розслідування з урахуванням підслідності.

    5. Спори про підслідність вирішує керівник органу прокуратури вищого рівня.

    Спір про підслідність у кримінальному провадженні, яке може належати до підслідності Національного антикорупційного бюро України, вирішує Генеральний прокурор або його заступник.

    6. Слідчий, прокурор має право провадити слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії на території, яка знаходиться під юрисдикцією іншого органу досудового розслідування, або своєю постановою доручити їх проведення такому органу досудового розслідування, який зобов’язаний її виконати.

    ЯКЩО НЕ БУДЕ РЕЗУЛЬТАТУ, ПОДАВАТИ СКАРГИ ПРОКУРОРУ ВИЩОГО РІВНЯ.

    ВСЬОГО ДОБРОГО.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України