Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 18 листопада 2023, питання №96985

Накладене виконавче провадження не можу продати участок землі

Прии продажі землі винекла проблема, що оказуеться в мене немає прав ні продавати ні дарувати, ні переоформляти землю коли стоїть провадження.Коли я запитував в юриста і сказав йому про це, що в мене одне єсть провадження по кредиту, але землю мою не арештовували, да все можете без проблем, пробили мене по базі, і сказали дійсно у вас одне провадження по кредитах.Все вона мені дала, зелену, які осталося зібрати документи для переоформлення на нового власника, я дав номер нотаріуса їм щоб вони на вайбер код і паспорт його і дружтни і свідоцтва про шлюб.І тут вдруг вона звоне і говоре, ви не маєте права продавати землю бо на вас накладене виконавче провадження, про те провадження про яке я їй говорив на зустрічі.Поясніть мені мене хочуть розвезти чи дійсно це провадження не дає право на продажу землі.Земля не в арешті і ніколи не була,Арешт бпо виконавчому проваджені був накладений на мою зарплату офіційну, де зтягувалося 10% від суми, я уволився з роботи і воно залишилося там висіти, сума борга була десь 21 000, бугалтерія за мене виплачувала десь в районі 200 гривень в місяць, розбивка була на 3-4 года, я уволився і забив на це провадження провадження.От прийшов час вчора їхати до нотаріуса, а вона мені на громкій связі при покупці говоре, ви продавати иземлю не можете.Поясніть будь ласка

Відповіді юристів (11)

    Богун Сергій Павлович

    Якщо в рамках виконавчого провадження накладено арешт на нерухоме майно продаж його неможливий до моменту зняття цього арешту.

    • Ткаченко Богдан Клієнт 6 місяців тому

      так на землю арешт і не наложений от в чому проблема.Арешт налошений на людину тоїсть на мене, поки я не погашу цей кредит то я продавати землю не маю право.Отак вона менів сказала.А земля не арештована

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Вам потрібно отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо наявності обтяжень щодо Вашої земельної ділянки.

    Якщо виконавчою службою накладено заборону на продаж - Ви не маєте права розпоряджаться Вашою земельною ділянкою.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Ткаченко Богдан Клієнт 6 місяців тому

      Зараз зайду в дію та гляну чи наложений арешт чи ні

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Ви не маєте права на продаж, якщо на земельну ділянку було накладено арешт. Тому раджу Вам перевірити цю інформацію.

    з повагою, адвокат Айвазян.

    • Ткаченко Богдан Клієнт 6 місяців тому

      ось постанову я вам відправив

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Вам треба перевірити наявність арешту на Вашу земельну ділянку в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 6 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Ви не зможете продати земельну ділянку до того часу поки не закриєте виконавче провадження. Жоден нотаріус не проведете правочин до того часу поки ваше прізвище буде в реєстрі боржників. Тому ваше рішення "забить на провадження" було дуже помилковим !!!

    Пунктом 8 -1 ч. 1 ст. 49 ЗУ "Про нотаріат" передбачено, нотаріус відмовляє у вчиненні нотаріальної дії якщо особа, яка звернулася з проханням про вчинення нотаріальної дії щодо відчуження належного їй майна, внесена до Єдиного реєстру боржників. Крім того є багато судової практики з цього питання. Тому дії нотаріуса абсолютно правомірні.

    • Ткаченко Богдан Клієнт 6 місяців тому

      Тоїсть якщо земля не в арешті, а на мене любе відкрите провадження то операцію з нерухомістю я можу забути поки не закрию борги з банком?

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 6 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Так. Не важливо з якого приводу відкрито виконавче провадження

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 6 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Крім того, щойно подивилась Постанову яку ви опублікували, з якої вбачається, що виконавче провадження відкрите на підставі виконавчого напису нотаріуса, який вже більше 2-х років позбавлений права займатися нотаріальною діяльноістю, із-за таких виконавчих написів, оскільки вони можуть бути вчинені тільки на іпотечні договори, а він їх "штампував" ні ліво і на право кому заманеться. В мене дуже багато таких справ, які я скасувала в судовому порядку. Тому вибір за вами, чи виллатити та закрити його, чи оскаржити в судовому порядку, але це займе деякий час для вирішення справи в суді, але результат 100 %.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України