Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

25 листопада 2023, питання №97507

Відправка диплому про вищу освіту закородон

Доброго дня!
Маю питання стосовно диплому
Склалась ситуація - я отримала бакалавра в цьому році, влітку, але знаходжусь закордоном, в місті де я отримувала освіту немає нікого ,на кого навіть в теорії можна було б зробити довіреність, до того це буде дорожче , ніж поїхати б і забрати самостійно. Чи можу я звернутись безпосередньо в університет і прохати вислати мені документи та диплом закордон? Наприклад, замовним письмом або одразу на перевізника, який мені привезе 100%, тобто я довіряю їм. Суть в тому, що я хочу обійти оформлення довіреності і отримати нарешті свої документи.
Дякую.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    На жаль, Вам прийдеться отримувати диплом або особисто, або надавати довіреність на ці дії іншій особі. Відправлення диплома поштою чинним законодавством не передбачене.

    Відповідно до Наказу МОН 06.03.2015 № 249

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0494-15#Text

    VIII. Виготовлення, видача та облік документів (дублікатів документів) про вищу освіту:

    ."7. Документи про вищу освіту (дублікати документів) видаються випускникам або уповноваженим ними особам відповідно до законодавства.

    8. Видача документів про вищу освіту (дублікатів документів) здійснюється на підставі наказу керівника закладу освіти та засвідчується в журналі реєстрації виданих документів про вищу освіту підписами як особи, яка видала такий документ, так і особи, яка його отримала. Відповідальна особа закладу освіти вносить до ЄДЕБО інформацію про видачу документа про вищу освіту протягом п’яти робочих днів від дати його видачі, що вказана в документі про вищу освіту. У разі невидачі документа в указану вище дату з незалежних від закладу освіти причин, інформація про видачу документа про освіту вноситься в ЄДЕБО відповідальною особою закладу освіти протягом п’яти робочих днів від дати його фактичної видачі".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України