Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

06 грудня 2023, питання №98281

Отец инвалид 2гр (без 080-4), брат с оформленным ПМЖ за границой (со всеми штампами и постоянным консульским учетом), будет ли отсрочка по 11 пункту?

Добрый день,
У отца 2гр инвалидности, но без 080-4 (не указано, что нужен постоянный уход), он пенсионер. Мать тоже пенсионер.
Есть брат, у него уже давно оформленно ПМЖ за границей со всеми штампами и постоянным консульским учетом, живёт за границей долго.
Можно ли в таком случае оформить отсрочку по 11 пункту? Вроде же люди с ПМЖ за границей не считаются "работоспособными в Украине".
Спасибо

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Той факт, що Ваш брат має ПМП у іншій країні не позбовляє його обов'язку утримувати свою непрацездатну матір. Тому в Вас, навряд чи, вийде оформити відстрочку за абзацем 11. Радив би Вам зусередити увагу на 10.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Теоретично він може вважатися особою, яка зобов'язана здійснювати утримання непрацездатного батька. Тому можуть виникнути проблеми у оформленні відстрочки від мобілізації. Не думаю, що Вам хочеться вв'язуватися в судові процеси, які, до речі, не зупиняють процесу мобілізації.

    Успіхів. Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України