Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Екологічне право, 16 грудня 2023, питання №98817

З двух вулиць в наше подвір'я тече вода,хто має вирішити це питання?

З двух вулиць в наше подвір'я тече вода,затоплюючи весь двір та будинок.Куди звертатися?Квартальний комітет знає вже близько 10 років,але ніяк не реагує.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Відповіді юристів (5)

    Турчин Ярослав Александрович

    ВІТАЮ ВАС!

    Якщо вода тече внаслідок особливостей рельєфу місцевості, а не поривів труб водоканалу, то звертатися треба до Вінницької міської ради, виконавчого комітету міської ради, депутата міської ради, який закріплений за Вашим мікрорайоном / виборчим округом.

    З повагою, юрист-правозахисник Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина).

    • - Клієнт 4 місяці тому

      Дякую за відповідь.Всюди зверталися,але реакції 0.

      • Турчин Ярослав Александрович

        Така країна. Можете спробувати перевірити рівень демократії та європейськості в суді або змиритися і думати як змінити країну проживання з формально-популістичної Європи на Європу фактичну, де немає кругової поруки безвідповідальності, пов"язаної з злиденністю бюджетів та інтелектуальною недорозвиненістю чиновників, що "окупували" разом з кумами, сватами, братами, дітьми і онуками усі щаблі влади та управління, й знущаються над народом, використовуючи для цього державний апарат примусу та систематичну недієздатність і бездіяльність правозахисних органів цієї самої держави.

        Щиро кажучи такої ганьби і безвідповідальності немає навіть в Північній Кореї. Всюди влада якось допомагає і реагує. Які ж нікчеми у Вас тепер в вінницькій мерії сидять після Гройсмана, що така ситуація? Хоча якщо Ви звертались, то мала б бути хоч формальна відписка. Невже немає?

        З повагою, юрист Ярослав Турчин (м.Гамбург, Німеччина)

    Турчин Ярослав Александрович

    Ну от. Ви скаржитеся, а на папері у Вас все класно в місті... Вінниця з 2015 року сім років утримує лідерство як найкомфортніше місто України за версією найкорумпованішої соціалогічної групи в Україні - "Рейтинг", яка регулярно обслуговувала ОПЗЖ та інші Ж ))) Ну як бачимо не одними ОПЗЖ вони були спонсоровані.

    Слід нагадати, що в пристоїних містах для вирішення таких питань існує міський голова, він же по простонародному - МЕР.

    Моргунов Сергій Анатолійович - двічі обраний Вінницьким міським головою - за результатами місцевих виборів 2015 та 2020 років. На виборах у 2020-му році переміг у першому турі з великою перевагою, здобувши 65,93 % голосів вінничан. Під керівництвом Сергія Моргунова і роботи його команди Вінниця з 2015 року сім років утримує лідерство як найкомфортніше місто України (дослідження соціологічної групи «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту).

    https://www.vmr.gov.ua/Contents/ContentItems/4038a...

    Звернутися до Вінницького міського голови можна за посиланням.

    https://2021.vmr.gov.ua/Lists/CitizenAddresses/New...

    Чим же юристи в такій ситуації можуть допомогти, якщо у Вас отаке місцеве самоврядування, яке самі ж Ви і обрали?

    Так, можна написати позов, і суд може теоретично навіть присудить щось на Вашу користь, після того як Ви витратите купу грошей на експертизи і докази... але ж чхати хотіли в Україні на суди, судові рішення і обов"язок щодо їх виконання коли судиться проста людина з СИСТЕМОЮ.

    І Ви це прекрасно усвідомлюєте, навіть не вказуючи своє ім"я у питанні. Бо як би чого не вийшло в країні нечуваної демократії, свободи та захищеності простого громадянина України )

    Співчуваю Вам, розумію Вас, але нічим не можу допомогти. Питання нікчемності та бездіяльності влади - це систематична хвороба, яку слід лікувати радикально та системно. Але як то кажуть чим далі в ліс... З кожними виборами лише нові технології і більше й більше брехні під соусом обіцянок навести в країні порядок.

    Враховуючи наведене, розділяю думку значної частини співгромадян, що "місце прокляте" і треба їхати куди очі дивляться, поки ще не пізно починати нове життя в новому здоровому та відповідальному середовищі.

    • - Клієнт 4 місяці тому

      Щиро дякую за відповідь.Відписка була,але там викладено все приблизно так як ви і написали,а до Моргунова не було доступу.За нього відповідав заступник-Яблонський,який дуже гарно відмовляв у вирішенні питань АБСОЛЮТНО ВСІМ.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України