Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 грудня 2023, питання №99037

Варіанти бронювання від мобілізації для чоловіка з вищою мед. освітою (мол. лейтенант мед. служби запасу)

Доброго дня )
Підкажіть, будь ласка, чи є якісь варіанти бронювання від мобілізації для чоловіка призивного віку з вищою медичною освітою (молодший лейтенант медичної служби запасу)?
За освітою (лікарем) ніколи не працював (була лише інтернатура 2 роки).
В армії не служив.
Має на утриманні двоє рідних неповнолітніх дітей (платить аліменти). Розлучений.
Які є варіанти бронювання від мобілізації в даному випадку?

І ще цікавить, наприклад, якщо цей чоловік стане заступником директора однієї з приватних медичних клінік мережі клінік (тобто не всієї мережі, а тільки однієї з філій) - чи буде він мати право на відстрочку від мобілізації?

Заздалегідь дякую за відповіді :)

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня , підстави для відстрочки від мобілізації передбачено ст.23

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Бронювання повністю залежить від Вашого роботодавця. Якщо його медичний заклад подає списки на бронювання до Мінекономіки, то можуть включити і Вас до них. Якщо ні, то треба думати про інші підстави для відстрочки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Бронювання залежить від роботодавця, а також наявноств у Вас належного військово-облікового документа. Щодо інших підстав для звільнення від мобілізації, їх потрібно аналізувати на предмет застосування до Вас. Вони передбачені тут.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України