Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 06 січня 2024, питання №99714

Чи потрібні ці реквізити для гонорару?

Добрий день! Літературний журнал на конкурсній основі відібрав твір для публікації в журналі. Надіслав угоду, де треба було дати згоду на одноразовий друк в журналі і що твір ніде раніше не друкувався. В угоді треба було прописати податковий номер. ЧИ ПОТРІБЕН ПОДАТКОВИЙ НОМЕР для такої угоди? І реальний підпис від руки. Я надала.
Потім у листі вони запитали банківські реквізити:
"Треба реквізити в такому форматі:
Установа банку:
МФО банку:
Отримувач платежу:
IBAN: UA
Рахунок отримувача:
РНОКПП отримувача:
"

Я надала.
Пройшов місяць мовчання. Коли я спитала, вони відповіли, що журнал вийшов, твір надруковано, платіть 300 грн щоб отримати примірник. (Твір дійсно надрукували, знайома купила журнал, показала фото). Але далі вони пишуть: "А якщо хочете гонорар, то заповніть нижче документ, де надаєте право розпоряджатися твором як завгодно впродовж року". В документі треба прописати ці банківські реквізити і ще паспортні дані.

Я спитала, чому вони брали реквізити, якщо за публікацію творів гонрар не передбачається? Більше вони не відповіли.
Скажіть, будь ласка, я турбуюсь на про гонорар, а про дані, які я їм надала. Навіщо вони їх брали, якщо гонорар не передбачається? Як вони можуть їх використати?
Дякую!

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Я так розумію журнал мав намір перерахувати Вам гонорар. Для цього потрібні банківські реквізити. Те що Ви їх надали - нічого страшного не несе. Почитайте уважно Вашу угоду з журналом. Там повинні бути викладені умови співпраці.

    • Ольга Клієнт 4 місяці тому

      В угоді про одноразовий друк нічого про гонорар не було, лише про одноразовий друк. Реквізити вони взяли не для гонорару, а просто написали на електронну пошту і попросили реквізити. Це я подумала, що це для гонорару, а насправді він не передбачався. Тома турбуюся, навіщо їм мої реквізити?

      Це були не співпраця, а конкурсний відбір творів. По конкурсу вони відібрали деякі і надрукували в журналі. Подальша співпраця не передбачалась.

      • Богун Сергій Павлович

        Не турбуйтеся. Нічого не відбувається.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    Усі умови співпраці з літературним журналом повинні були бути викладені в договорі, який Ви з ним підписали.

    З Вашими даними нічого не станеться. Журнал не зможе їх використати в особистих цілях.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України