Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 20 февраля 2024, вопрос №102514

Как правильно вступить в наследство

Доброго дня!
Підкажіть, будь ласка, що потрібно робити і які потрібні документи, для вступу в спадщину в Україні, якщо я перебуваю в іншій країні? Яка процедура повинна бути?

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Звертайтесь до консульства України за місцем Вашого перебування з заявою про прийняття спадщини.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайло!

    Вам потрібно звернутись до дипламатичної установи України у країні перебування та подати заяву на вступ у спадщину.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Якщо ви зареєстровані в Україні за місцем смерті спадкодавця то заяву подавати не треба.

    Але оформлювати спадщину бажано. Для цього необхідно в консульстві України оформити довіреність на особу, яка в Україні буде представляти Ваші інтереси з вказаного питання.

    Масленнікова  Єлизавета Андріївна

    В Україні процедура спадщини може бути трошки складною, і вона включає в себе кілька кроків. Якщо ви перебуваєте в іншій країні і бажаєте вступити в спадщину в Україні, вам слід врахувати наступні кроки:

    1. Отримання акту про смерть: Спочатку вам необхідно отримати офіційний акт про смерть особи, від якої ви спадкоємець. Це може бути видано місцевим реєстраційним органом або цивільним станом.
    2. Оформлення спадщини в Україні: Для оформлення спадщини в Україні вам слід звернутися до нотаріуса. Нотаріус допоможе вам скласти спадковий акт, який офіційно підтвердить ваш статус спадкоємця. Якщо Ви не можете приїхати на час оформлення спадщини в України, можете звернутися до консульства та зробити довіреність на особу, яка можливо зможе зайнятися цією справою за Вас.
    3. Документи: Вам можуть знадобитися різні документи, такі як паспорт, свідоцтво про смерть, свідоцтво про народження спадкоємця, а також будь-які документи, що підтверджують право спадкування.
    4. Подання документів до реєстраційної служби: Оформлені документи слід подати до місцевої реєстраційної служби, де здійснюється реєстрація спадщини.
    5. Оплата податків: Залежно від обставин та розміру спадщини, вам може знадобитися сплатити податки на спадщину в Україні.

    Зверніть увагу, що правила та процедури можуть змінюватися, і краще консультуватися із місцевим нотаріусом або юристом, який має досвід у таких питаннях. Вони зможуть надати конкретні поради, враховуючи вашу конкретну ситуацію та чинне законодавство.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України